KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst

Sport
KethelSpaland zette tegen OVV zijn opmars voort. (Foto: UWM/gsv)
KethelSpaland zette tegen OVV zijn opmars voort. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Op sportpark Willem Alexander moeten velen zich achter de oren gekrabd hebben. KethelSpaland opende de competitie met drie nederlagen en een gelijkspel, Dat deed pijn. Het leverde nog geen treurnis op. Wel nieuwe initiatieven. Dat bleek te werken.

DOOR GERARD S. VERVER

Voor trainer Ben Hoogwerf was de mislukte start wel een dingetje. Op die manier wilde hij, als nieuwkomer bij KethelSpaland, niet aan zijn job beginnen. Aan die start ging evenwel een proloog vooraf waarin hij een groep van zestig spelers moest doorlichten om er twee selecties van twintig man aan over te houden. “Als je dan de twintig juiste spelers hebt, moet iedereen nog zijn plaats krijgen en in die samenstelling aan elkaar wennen. Dat heeft tijd gekost”, kijkt Hoogwerf terug op de eerste competitie-weken, waarin hij zijn formatie soms op een ongelukkige manier onderuit zag gaan. “We zijn nooit weggespeeld. Wel misten we tegen Meeuwenplaat een strafschop, waarna de tegenstander er later wel één binnenschoot. Of er valt een doelpunt in de laatste minuut”.

Toch zag hij, ondanks de sores en hoofdbrekens, die zo’n magere reeks met zich meebracht, wel oorzaken en gevolgen. “Weet je, ik hou van aanvallend voetbal. Dat bleek toch wat te gewaagd. Vandaar, dat ik in de aanloop naar de wedstrijd tegen Victoria’04 wat ben gaan schuiven. We hebben de poppetjes wat anders neergezet en zijn overgestapt op een verdedigender strategie.” Dat bleek met 0-2 winst te werken. “Ik wil dat ze beseffen, dat er, omdat je de punten niet cadeau krijgt, hard gewerkt moet worden” Dat kreeg gehoor en zorgde ervoor, dat ze zich zaterdag tegen OVV niet neerlegden bij de 0-1 ruststand. Het lukte dus weliswaar niet om achterin voor de vierde keer op rij de nul vast te houden, maar strijdlust was er wel en zorgde alsnog voor 2-1 winst.