‘We gaan voor een plek in kopgroep’

Sport
PPSC-trainer Ersin Kaplan is altijd verbaal prominent aanwezig. "De spelers hebben soms een zetje in de rug nodig". (Foto UWM/archief)
PPSC-trainer Ersin Kaplan is altijd verbaal prominent aanwezig. "De spelers hebben soms een zetje in de rug nodig". (Foto UWM/archief)

Ersin Kaplan is er de man niet naar om in alle rust op een stoeltje in de dug-out de verrichtingen en soms capriolen zijn PPSC-mannen te volgen. Hij bevolkt het trainersvak en houdt zijn manschappen verbaal scherp. “Ze hebben soms een zetje in de rug nodig”.

DOOR GERARD S. VERVER

De vierdeklasser opende de competitie wisselvallig. Begon met winst op de huidige nummer twee Overmaas en klopte recent de andere nummer twee Hermes DVS. Maar tussendoor is er, als eyeopener, ook het blamerende 1-5 verlies tegen VOB en het, zeker in de eerste drie kwartier, verzaken in de uitbeurt bij MSV’71. Kaplan kijkt nog steeds tandenknarsend terug op die zaterdag in Maassluis. Toch kreeg de pijnlijke 3-0 nederlaag een positieve vervolg. “Iedereen begreep op dat moment heel goed waar het aan schortte en dat ze zichzelf tekort deden”, merkte hij. Het zette een stijgende lijn in, die vijf overwinningen, slechts één overigens nipte nederlaag en een lading doelpunten opleverde. “Tegen Maasdijk hadden we vandaag de zesde zege moeten pakken. We waren de veel betere ploeg, maar verzuimden minstens één van de minstens vier, vijf kansen te verzilveren. Zeker die in de laatste minuut was een binnentikker. Dat lukte net niet. Wat dan rest is het eerste gelijke spel.”

Met een driepunter had PPSC, nu de nummer vijf, zich kunnen voegen bij het drietal, dat achter lijstaanvoerder Rotterdam United, de kopgroep vormt. Daar aanklampen blijft het doel waar Ersin Kaplan, die nog wel kampt met een door nogal wat sterkhouders gevulde ziekenboeg, naar streeft. “Als we een beetje geluk hebben, want dat heb je soms nodig, het goede spel blijven doorzetten en doorpakken, moet dat kunnen.” Dan zou het helpen als er zaterdag tegen koploper Rotterdam United een verrassend resultaat neergezet wordt.