Cajhen Hijnen kampioensriem rijker

Sport
Cajhen Hijnen kan zijn geluk niet op en Kenji  Marijnissen berust. Vincent Hijnen, Brian Lenos en YFL-promotor Harold Deekman kijken toe. (Foto: PR)
Cajhen Hijnen kan zijn geluk niet op en Kenji Marijnissen berust. Vincent Hijnen, Brian Lenos en YFL-promotor Harold Deekman kijken toe. (Foto: PR)

Hij is hooguit drie turven hoog. Maar in zijn leeftijdsklasse kan Cajhen Hijnen kickboksen als geen ander. Dat toonde de 12-jarige andermaal in wedstrijden voor de Europese Youth Fighting League.

De jongeman (met bijnaam ‘The White Indo’) sloot in Amsterdam namelijk de strijd om de kampioensriem winnend af, liet zijn Bredase tegenstander Kenji (‘de kickboksende Smurf’) Marijnissen in vijf rondes van anderhalve minuut naar adem snakken en pakte de Europese YFL titel. De pupil van Team Pasztjerik Schiedam overklaste zijn opponent, zo rapporteren zijn begeleiders, met felle lowkicks, technisch kickboksen en goed geplaatste bodykicks. “Bovendien is hij conditioneel sterk.” De tweekamp werd conform K1-regels beoordeeld door een jury van de World Muay Thai Association (WMTA). Hij verlengde in juni ook al zijn Europese titel op het Youth Open Championship. Hijnen was niet de enige kickbokser van Team Pasztjerik, die in de ring stond. 

‘Door lowkicks, technisch boksen en geplaatste bodykicks’

De 10-jarige Quinn van der Veer debuteerde in de hoofdstad en won in de eerste ronde door technisch knock-out. Zijn teamgenoot Boris Kurver bleef drie rondes, waarin het er hard aan toe ging, overeind maar moest de eer aan zijn tegenstander laten.

Volgens kenners wordt de ‘Best of the Best’ Youth Fighting League, gezien als hét podium waar talenten elkaar treffen en de kickboksers met het winnen van trofeeën en titels respect afdwingen.

Team Team Pasztjerik is al sinds 1994 met Old School thai- en kickboksen actief in Schiedam en heeft zijn thuisbasis in de Nieuw-Mathenesserstraat.