Spannend: wie winnen sportprijzen

Sport
De negen genomineerden (in alfabetische vorlgorde). (Foto's PR/UWM)
De negen genomineerden (in alfabetische vorlgorde). (Foto's PR/UWM) (Foto: )

Twee jaar was de huldiging van de Schiedamse sporter, team en talent afwezig. 2020 leverde geen sporttoppers op en 2021 werd met bezoekjes aan huis afgedaan. Vrijdag 27 januari is het sportfeestje terug.

En wie worden er dan ditmaal bekroond als sporter, team en talent van het jaar? De vakjury boog zich er in november over, waarna ook het sportpubliek zijn zegje mocht doen. Het levert spanning op bij de negen, die met het predikaat ‘genomineerd’ en met kloppend hart naar het clubgebouw van HC Schiedam komen. Met de voor hen prangende vraag: wie worden de opvolgers van het tweetal, dat in 2021 met de palmares verrast werd. Sporter van het jaar werd toen honkballer Aaron de Groot en talent van het jaar judoka Sebastian Olsen. Beiden zijn vrijdag ook present en reiken de oorkondes uit aan hun opvolger. Wegens het ontbreken van competitiesport werd over 2021 geen team van het jaar gelauwerd. Nu wel en het is aan wethouder Antoinette Laan om de naam te onthullen. Ook wordt weer de prijs voor een bijzondere prestatie uitgereikt.

Om 20.30 uur opent 010HipHop dansend het kampioenenbal. Daarna praat ESPN-presentator Sinclar Bischop de onderdelen, waaronder een pubquiz met Schiedamse sportvragen, aan elkaar. 

GENOMINEERD 

SPORTER 

Britt Eerland, Wessel Keemink en Casper van Uden

TEAM

Excelsior’20/voetbal, Nexus,en VST/Schiedam

TALENT

Mitchel Luijten, Celil Uyar en Britt Voorwald