Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
NK zilver voor Luke Verburg (Foto: FB Orange Cycling).
NK zilver voor Luke Verburg (Foto: FB Orange Cycling).

Spinning-marathon bij SI Schiedam

Bij Sportinstituut Schiedam is zondag 5 februari een spinningmarathon. De start is om 11.00 en de ‘finish’ om 16.00 uur. De opbrengst gaat naar het Antoni van Leeuwenhoek voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Aanmelden kan bij de school (Jacob Bijsterstraat 2 in Groenoord) of door te mailen aan info@sportinstituutschiedam.nl

Meer info op de Facebook-pagina Sportinstituut Schiedam.

Noorlander/Vergeer winnen Padel Open

Ivo Noorlander en Boy Vergeer wonnen de P100-klasse van het Open Padel—toernooi van Racket Sport Schiedam. De andere winnaars: Van der Plas/Vanaert (HD4), Ancher/Van Velzen(HD5), Leeuwenhoek/Verweij (HD6/7), Heemskerk/Nibbering (DD4), Ancher/Wensveen (GD) en Van der Graaf/Meerkerk (D8/9).

Zilver voor Luke Verburg op NK

Luke Verburg reed in Zaltbommel op het NK veldrijden bij de Beloftes naar het zilver. De Schiedammer was de enige, die winnaar Tibor del Grasso kon bijhouden en moest slechts 46 seconde toegeven. De nummer 3 arriveerde twee minuten later.

Castaignos verdient contract bij Magdeburg

Met “Hallo Luc Castaignos! Schön, dass du bei uns bist”, verwelkomt FC Magdeburg op Twitter de ooit bij Excelsior’20 opgegroeide Schiedamse aanvaller. Hij nam halverwege 2022 afscheid van OFI Kreta en speelde daarna op proef bij de 2.Bundesliga-club. Dat verliep tot beider tevredenheid. De 30-jarige aanvaller heeft nu een contract tot einde seizoen. 

Ronde verder

Hermes DVS heeft de derde ronde van het regionale toernooi om de VoetbalRijnmond/Fidus-Cup bereikt. Tegen DVO’32 werd de reguliere speeltijd afgesloten met 2-2. De lichtblauwen schoten daarna de meeste kalktrappen in de touwen. Ook KethelSpaland staat in de derde ronde, maar hoefde daarvoor omdat het was vrijgeloot, niet in actie te komen

Goede generale

In de aanloop naar de confrontatie met medekoploper Movado heeft Nexus een uitstekende generale afgeleverd. De Schiedamse korfballers wonnen met 23-19 van OZC. 

AGENDA

VOETBAL - zat (14.30): Rijnmond/H-HBSS, KethelSpaland-OHVV, Victoria’04-Excelsior’20, PPSC-Blijdorp, MSV’71-Hermes DVS.

ZAALVOETBAL: woens Berkel-HBSS.

BASKETBAL: zat Waterdragers-Juventus(h).

HANDBAL: zat Groenoordhal 20.20 DWS-BeekseFC 2(h), Noav-Ventura(d); zon Hellas 3-Ventura(h), Roda’71-DWS(d).

HOCKEY/zaal: zat LOHC-Schiedam(d), Alphen-Schiedam(d), Leonidas-Schiedam(h).

KORFBAL; zat Movado-Nexus.

TAFELTENNIS: zat SVE-Scyedam.