SVV opgelucht: niet langer laatste

Sport
Er valt weer wat te juichen bij SVV, "Wie weet waar dat toe gaat leiden", oppert trainer Ramon Bronkhorst (inset).
Er valt weer wat te juichen bij SVV, "Wie weet waar dat toe gaat leiden", oppert trainer Ramon Bronkhorst (inset). (Foto: UWM)

De vijfdeklassers hebben een lange winterstop. Zo ook SVV, dat pas 4 maart aan de bak mag. Het zorgt voor extra weken om een opvallend record te koesteren. Voor het eerst sinds jaren is het middenmoter en niet nummer laatst.

DOOR GERARD S. VERVER

“Daarmee zijn we er nog lang niet”, heft trainer Ramon Bronkhorst het vingertje. “Dit is wel een andere competitie dan ze tot vorig jaar in de vierde klasse gewend waren. Op dat niveau tref je clubs, die op jacht zijn naar promotie en velen van derdeklasse-niveau zijn. Nu spelen we louter tegen degradanten.”

Dat leverde aanvankelijk vier nederlagen op. Bronkhorst vergeeft het ze. “Met een half vernieuwd elftal, dat nog geen compact geheel vormde kwam dat niet helemaal onverwacht.” Bovendien merkte hij, dat hij sommigen wat hoognoed uit het hoofd moest praten. “Sommigen weten, dat ze een balletje kunnen raken, maar vergeten dat ze zelfs in de vijfde klas niet zomaar van iedereen kunt winnen. Ook daar moet je er keihard voor werken. Niet alleen individueel, maar met zijn allen.” Dat muntje is gevallen en geeft SVV het gedurfde vooruitzicht voor een prijs te kunnen gaan. Inmiddels worden, ziet Bronkhorst gebeuren, achter de schermen aan een SVV.02 gewerkt. “Deze club heeft en biedt alle faciliteiten, die hoger spelende clubs ook hebben. Bovendien worden vele schouders onder de wederopbouw van de club gezet. “Ook dat was voor mij een reden om hier nog een seizoen te blijven. Ër is nu achter de schermen een groep mensen bezig, die er voor willen zorgen, dat het hier leuk is en daarmee zijn ze goed bezig.”  Opluchting is in ieder geval over het verlaten van de laatste plaats. “En als de mannen in de eigen mogelijkheden geloven, kunnen we het iedere tegenstander lastig makken en winnen. Wie weet zit er dan nog iets moois in het vat”.