En de trotse winnaars zijn....

Sport
De winnaars: (vlnr) Miep Ligtenberg, de ouders van Wessel Keemink, Celil Uyar (midden met achter hem wethouder Antoinette Laan) en de korfballers van Nexus (Foto: UWM/gsv)
De winnaars: (vlnr) Miep Ligtenberg, de ouders van Wessel Keemink, Celil Uyar (midden met achter hem wethouder Antoinette Laan) en de korfballers van Nexus (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Het was na twee jaar afwezigheid weer volle bak in het clubgebouw van Hockey Combinatie Schiedam, waar de genomineerden, hun aanhang en wie er verder bij wilde zijn de huldiging van de sporter, talent en sportploeg meebeleefden.

“In deze stad zit de sport in de aderen”, benadrukte wethouder Antoinette Laan de door de jaren heen opgebouwde lange lijst van prestaties, die tegenwoordig zichtbaar is in de ere-cirkel met namen, die in de hal van het stadhuis hangt. Voordat presentator Sinclair Bischop met hulp van de 2021-winnaars honkballer Aaron de Groot en judoka Sebastian Olsen aan de onthulling van de winnaars kon beginnen, had wethouder nog wat leuke weetjes. Vergeleken met haar vorige standplaats Rotterdam noemde ze het sportspectrum in Schiedam overzichtelijker. “Dat maakt het leuker. Ons kent ons. En op die manier makkelijker om contacten te leggen en erachter te komen wat er speelt.” Ook had ze een aangenaam nieuwtje voor penningmeesters, die kampen met de gevolgen van de energiecrisis: “We gaan dat binnenkort tegen het licht houden en erover in gesprek.”

Het was aan Sportinstituut Schiedam-judoka Sebastian Olsen om, zonder te weten dat een clubgenoot zijn opvolger zou worden, de eerste envelop te openen en Celil Uyar tot talent-van-het-jaar te kronen. Volleybal-international Wessel Keemink werd sporter van het jaar. Hij speelt bij de Tsjechische landskampioen Karlovarsko en werd vertegenwoordigd door zijn trotse ouders, terwijl hij zelf online reageerde. Het slotgejuich kwam van de Nexus-tafel, dat gekroond werd voor de vastberadenheid, die werd beloond met een kampioenschap. Ook Miep Ligtenberg, die heel lang als vrijwilliger en zwemjuf actief was bij de Schiedamse Reddings Brigade, werd gelauwerd.