SPORT in het KORT

Sport
Het laantje is verboden voor auto's. Toch wordt er druk geparkeerd. (Foto: UWM)
Het laantje is verboden voor auto's. Toch wordt er druk geparkeerd. (Foto: UWM) (Foto: )

Australiër Michael Hart versterkt Excelsior’20

Met Michael Hart heeft Excelsior’20 de eerste buitenlandse coach vastgelegd. De 24-jarige Australier (met een elf jaar oudere exacte naamgenoot in de Zuid-Afrikaanse competitie) kreeg van zijn landgenoot en vroegere Excelsior’20-speler/coach Wayne Andrews de aanbeveling om de zomer cricketend in Schiedam door te brengen. Hart is een ‘right arm medium fast’ bowler en ‘right hand middle order’ batter. Good-old Lorenzo Ingram maakt nog een jaar (het wordt zijn elfde) vol.

Sparta 1888 eerste tegenstander

Excerlsior’20 opent zaterdag 22 april het cricketseizoen met een uitbeurt bij Sparta 1888. Dat doen de Schiedammers zonder Joost Kroesen, die de overstap naar Capelle maakte. Op zaterdag 29 april komt VRA naar Thurlede. Een dag later volgt in Voorburg de lastige confrontatie met VCC.

Te weinig parkeerplaatsen

Handhavers schrijven er regelmatig bonnen uit, het weerhoudt bezoekers van sportwedstrijden in park Thurlede er toch niet van om hun vierwielers op het laantje richting de ingang van het PPSC-sportpark aan de laars te lappen. Dat laantje is echter een fietspad. PPSC-voorzitter Rick Bronwasser ziet dat ook en weet de oorzaak: “Er zijn hier in het park gewoon te weinig parkeerplaatsen.”.

Eén punt voor Scyedam

Het tafeltennistrio van Scyedam verloor met 1-6 van Tempo Team 3. Thomas Baart redde de Schiedamse eer.

Honkbalcompetitie begint op 9 april

De honkballers van Schiedam openen de competitie 9 april met een thuisbeurt tegen WSB. Eraan vooraf gaat een reeks oefenwedstrijden: 12 maart tegen Nieuw Vennep Flyers en 2 april tegen Zwijndrecht. Op 25 en 26 maart is Schiedam één van de deelnemers aan het toernooi bij The Hawks. Met op de openingsdag wedstrijden tegenn The Hawks en Storks en 26 maart tegen Jeka. 

Winst voor Nexus

Nexus herstelde zich met 18-16 winst op hekkensluiter Korbatjo na het verlies, dat het vorige week leed tegen medekoploper Movado. 

AGENDA

VOETBAL (14.30) – zat: KethelSpaland-HBSS, OVV-Excelsior’20, BZC/Zuiderpark-Hermes DVS, SVV-Flakkee (14.00), VOB-PPSC (15.00).

Zon: VFC/zo-Gastel (14.00).

ZAALVOETBAL: vrij Rott.Studs-HBSS.

BADMINTON: don Mix 5-Smashing Fellows.

BASKETBAL: zat Cady 2-Juventus(h).

HANDBAL: zat United Breda-DWS(d), Groenoordhal 20.25 DWS-Quintus 2(h), WHC/Herculus 2-Ventura(h).

HOCKEY/zaal: zon LOHC-Schiedam(d), Rijswijk-Schiedam(d).

KORFBAL; zat ACKC-Nexus.

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Tempo Team 3.