Wie brengt de ander averij toe?

Sport
HBSS won in Harga met 3-1 van het toen nog de juiste samenstelling zoekende KethelSpaland. (Foto: Mischa Keemimk)
HBSS won in Harga met 3-1 van het toen nog de juiste samenstelling zoekende KethelSpaland. (Foto: Mischa Keemimk)

Het gat tussen klassementsleider HBSS en nummer twee KethelSpaland is acht punten. Zaterdag treffen de twee elkaar op sportpark WA. Mocht het uitlopen op winst voor de bezoekers dan lijkt de strijd om de titel gestreden. Lijkt, want waarschuwt trainer Toon Wolters, “als voetballer heb ik meegemaakt, dat we een voorsprong van elf punten verspeelden.”

DOOR GERARD S. VERVER

KethelSpaland is trouwens helemaal niet van zins om zich net als in de uitbeurt, die vrij kansloos met 3-1 werd verloren, te laten piepelen. Het is inmiddels al negen wedstrijden ongeslagen en dat mag, is uit KS-hoek te horen, best nog even verlengd worden. “We hebben laatst op het trainingskamp wat gebrainstormd over een mogelijke afloop van de competitie”, herinnert trainer Ben Hoogwerf zich. “Iedereen was het er over eens, dat we in de aanloop naar HBSS eerst maar eens moesten blijven winnen. Dan zou die derby een finale worden.”

In Harga wordt met gepast zelfvertrouwen naar de clash toegeleefd. “Dit zijn aparte wedstrijden, waarin het er niet altijd om gaat wie de beste is”, weet trainer Toon  Wolters uit eigen ervaring. “Daarin draait het om mentaliteit en de wil om te winnen.” Van een defensieve strategie zal, bezweren de trainers, geen sprake zijn. Wolters: “Als je bang bent om te verliezen, win je niet. Wij gaan voor goud. Dat zal bij hen vast hetzelfde zijn.” Hoogwerf bevestigt dat. “Ook hebben we wat goed te maken. Er staat een ander elftal dan destijds. Het is niet spectaculair, maar wel effectief. En van het aanmeten van een underdog-positie is al helemaal geen sprake.”

Voor KethelSpaland is winnen, om in de race te blijven, een must. Voor HBSS geeft een driepunter rust. Met van Wolters de opme4rking, “dat ik pas echt juich als we aan het einde van de rit de kampioensschaal te pakken hebben.”