Promotie hoog op het wensenlijstje

Sport
Arthur Lima kwam zaterdag niet aan scoren toe, Vorig seizoen schreef hij zeventien van PPSC's zestig doelpunten op zijn naam. (Foto: UWM)
Arthur Lima kwam zaterdag niet aan scoren toe, Vorig seizoen schreef hij zeventien van PPSC's zestig doelpunten op zijn naam. (Foto: UWM)

Ersin Kaplan genoot en schetst nogmaals het sublieme een-tweetje waarmee Eray Ercan en Guylain Gillet PPSC naar 0-2 tilden. “Een doelpunt uit het boekje. Ik kreeg”, geeft PPSC’s regisseur grif toe, “bijna tranen in de ogen.”

DOOR GERARD S. VERVER

Daarmee bezorgde PPSC zich de derde overwinning en een plaats in de tweede ronde van de bekercompetitie. Plus bij Kaplan de bevestiging van het gevoel dat zijn formatie de potentie heeft om voor meer dan zomaar een positie in het linkerrijtje te gaan. “Zeker als je ziet op welke manier wij voetballen. Dat we veel balbezit hebben en het lef tonen om, zoals bijvoorbeeld bij die tweede goal van vanmiddag, naar openingen te zoeken denk ik dat wij de kwaliteit hebben om promotie hoog op het wensenlijstje te zetten.”

Dat PPSC in het bekerduel tegen Deltasport (0-3) en zaterdag tegen NBSVV na de pauze niet meer aan scoren toekwam, ziet hij niet als een minpuntje. “In Vlaardingen was het dertig graden. Niet bepaald een temperatuur om je, als de winst in de knip zit, uit de naad te werken. De jongens vonden het prima zo en ik kon ze met die hitte geen ongelijk geven. Zaterdag lukte het net niet om de derde te maken. Wordt het 3-0 dan is het helemaal gedaan.” Kansen waren er in het tweede deel nog wel, maar de NBSVV-goalie bleek een sta-in-de-weg. “We waren hoe dan ook veruit de bovenliggende partij.” 

Dit wil PPSC, dat de competitie start bij Blijdorp, een competitie lang zijn. “Ik heb al eerder gezegd, dat we voor promotie gaan. Daar is deze groep aan toe. Daarmee wil ik geen druk op de spelers leggen. Ik ben trots op dit stel. Het is bedoeld als compliment en als bevestiging van mijn gevoel, dat ze het kunnen.” Maar wel onder de voorwaarde, voegt hij er aan toe. “dat ze lef en vertrouwen blijven tonen. En, heel belangrijk, een eenheid vormen.”