Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Excelsior20's Renzo en Marchery gingen met Ronald Koeman op de foto. (Foto: PR)
Excelsior20's Renzo en Marchery gingen met Ronald Koeman op de foto. (Foto: PR) (Foto: )

Nexus boekt eerste overwinning

Voor eigen publiek wonnen de korfballers van Nexus zaterdag van OZC. Het achttal van trainer Mario Benard gunde de Rotterdammers niets en won met 21-17. Het zorgt ervoor, dat de vier ploegen in deze klasse.nu ieder een keer gewonnen hebben en het doelsaldo voor de volgorde zorgt: ADO staat op +2, NIO op +1, OZC op -1 en Nexus op -2. 

Kelly Dulfer vaste keuze

Kelly Dulfer maakt (uiteraard) deel van de voorlopige selectie van de spelersgroep, die gaat deelnemen aan de kwalificatiereeks voor het EK2024.

Smashing Fellows start met gelijkspel

Het naar de 5e divisie gepromoveerde eerste team van badmintonclub The Smashing Fellows opende de competitie met 4-4 tegen Barendrecht 7. Steven de Grunt won zijn enkel en met Sven Lakerveld.de herendubbel. De laatste won met Jessica Wesselius de gemengd dubbel. Ook Stefan de Graaf en Yela van der Linden sloten hun dubbel winnend af.                                                               

G-teams Excelsior’20 pakken de prijzen

De G-teams van Excelsior’20 waren woensdag 13 september op de Nationale G-voetbaldag bij Barendrecht. Daar waren ook de coaches van ADO Den Haag, ExcelsiorR, Sparta, Feyenoord, Jong Oranje, FC Dordrecht en bondscoach Ronald Koeman. De Schiedamse senioren en junioren maakten er een lucratieve dag van, want beiden wonnen de eerste prijs. 

Zware nederlaag voor tafeltennissers

Met slechts drie man, waaronder invaller Daniel Snoek, reisde Scyedam naar de Brabantse Kempen, waar Bergeijk de Schiedammers een zware nederlaag bezorgde: 9-2. Alleen Thomas Baart en Gabriele Vicario wonnen een partij.     

Uitslag oefenvoetbal

DHC-HBSS 1-0. 

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): HBSS-CION, Meeuwenplaat-Excelsior’20, KethelSpaland-Vierpolders, Hermes DVS-VVOR, Blijdorp-PPSC, LSVV’20- SVV.

DAMESVOETBAL: zat Hermes DVS-VDL 2 (11.25), PPSC-XerxesDZB 3 (15.30).

ZAALVOETBAL: vrij Westland-HBSS, KethelSpaland-WIA 20.

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Raptim.

BASKETBAL: zat Punch 5-Juventus(h).

HANDBAL/zaal: zat Unitas-DWS(h)

HANDBAL/veld; zon SOS/KwiekSport-Ventura(h), Schipluiden-Ventura(d), Thurlede 11.00 DWS-Indus’67(d), 12.10 DWS-Westlandia(h).

HOCKEY: zon HBS-Schiedam(d), Barendrecht-Schiedam(h).

HONKBAL: zon Bijdorp 14.00 Schiedam-Wombats.

KORFBAL; zat Thurlede 16.00 Nexus-NIO.

PADEL: zaterdag en zondag vanaf 10.00 Racketsport kwalificatietoernooi jeugd WK met Nederland, Oostenrijk, Portugal en Zweden.

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-TempoTeam 3.