KethelSpaland heeft vrede met 0-0

Sport
MVV'27-doelman Jan Boon voorkomt dat KethelSpaland-aanvoerder Boy Bronkhorst gevaarlijk wordt. (Foto: UWM)
MVV'27-doelman Jan Boon voorkomt dat KethelSpaland-aanvoerder Boy Bronkhorst gevaarlijk wordt. (Foto: UWM) (Foto: )

“0-0. Of ik daarmee tevreden ben? Goeie vraag”, reageert KethelSpaland-trainer Ben Hoogwerf na de puntendeling bij MVV’27. “Uiteindelijk ben ik dat wel: we hebben niet verloren.”

DOOR GERARD S. VERVER

Daar klinkt berusting uit. En dat terwijl zijn formatie vorige week bij Vierpolders foutloos (0-2) begon en de Maaslanders de punten door 2-1 verlies bij CWO achterlieten. KethelSpalands collectief is namelijk nog verre van compleet. “Door blessures. En ook door afwezigen. Mijn aanvoerder Glenn van Troost was er niet. Daardoor moest ik bijvoorbeeld Boy Bronkhorst, die net van vakantie terug is en eigenlijk nog niet toe is een complete wedstrijd, de volle negentig minuiten laten staan.”

MVV’27, dat vorige week tegen CWO ondermaats begon, zette er op het eigen natuurgras vanaf de eerste minuut de volle druk op. “Daar hadden we moeite mee en kwamen moeilijk uit de startblokken”, zag Hoogwerf. Toen het eenmaal rolde draaide de rolverdeling en zag hij mogelijkheden voorbij komen. “Voor Rens van Troost, voor Boy en voor Tim Oosterwaal. Ook daarna was het steeds net niet. Anderzijds moest bij ons Ruben Hortensius de nodige moeite doen om zijn doel dicht te houden. Als je dat allemaal tegenover elkaar afweegt moet je tevreden zijn met een punt.” KethelSpalands competitiestart is in ieder geval een stuk beter dan vorig jaar toen het na vijf wedstrijden pas twee punten had, maar daarna een reeks van negen driepunters neerzette. 

Hoogwerf ziet volop mogelijkheden om op herhaling te gaan. “Daan Nesse (vorig jaar goed voor acht doelpunten en zo KS’ topscorer werd, red.) is terug na een schorsing. Ook zijn er wat jonge spelers, die gaan aansluiten. Dat geeft een goed gevoel. Dan is er nu met die 0-0 van vandaag en 4 uit 2 te leven.”