Zeven nieuwe trainers voor DWS

Sport
Een trotse DWS-voorzitter Marcel de Kort (midden) reikte aan zeven leden het trainersdiploma uit. (Foto: UWM)
Een trotse DWS-voorzitter Marcel de Kort (midden) reikte aan zeven leden het trainersdiploma uit. (Foto: UWM) (Foto: )

Zowel voor als achter de schermen heeft DWS zijn handbalzaakjes goed op orde. Dat toonde het zaterdag in de Groenoordhal waar Heren en Dames 1 hun wedstrijd soeverein wonnen. Tussendoor reikte voorzitter Marcel de Kort aan zeven leden het officiële NHV-trainersdiploma HT2 uit. 

“Zo zie je maar weer welke band de leden met de club hebben”, loofde hij de vijf vrouwen en twee mannen, waaronder de naar topclub Volendam overgestapte international Loeka Hendriks, die zich nog steeds bij zijn ‘oude’ club meldt om de jeugd zijn handbalvaardigheden over te dragen. “Geweldig, dat jullie de tijd hebben gevonden om de cursus te volgen en je daarmee extra voor de club wil inzetten. Want trainers zijn niet makkelijk te vinden”.

Dat ervoer de clubleiding bij de zoektocht naar een trainer/coach voor de vrouwenselectie. Het is inmiddels opgelost. De ervaren Nicole Grandazzi zit voortaan bij wedstrijden als coach op de bank, terwijl Diana Zandwijk en spelers van de mannenhoofdmacht op dinsdag en vrijdag de training voor hun rekening nemen. Die constructie bezorgde de dames zaterdag met 29-26 winst op EHC voor een foutloze competitiestart. 

Ook de mannen gaat het voor de wind. De formatie van trainer/coach Marjolein Luijten gebruikte het jonge Aalsmeer 3 zaterdag als lijdend voorwerp in de jacht op succes: 40-25. Het won vier van de vijf wedstrijden en is één van de vier koplopers. “Maar echt sterke teams hebben we nog niet gehad”, tekent ze aan. Met ook het terzijde, dat haar mogelijkheden door wat afwezigen (blessure, buitenland of studie) wat krimpen. “Het is hoe dan ook een leuk team”, ervaart ze. “Met van diverse scheidsrechters het compliment, dat het ons uitstekend lukt om de verdediging frontaal dicht te houden. Als we dat volhouden eindigen we hoog.”