‘Kunnen wel wat aanwas gebruiken’

Sport
Deze heren voelen niets voor Walking Football. Die gaan voor het echte voetbal. Nu nog op een kwart veld, maar wellicht binnenkort met 7 tegen 7. (Foto: PR)
Deze heren voelen niets voor Walking Football. Die gaan voor het echte voetbal. Nu nog op een kwart veld, maar wellicht binnenkort met 7 tegen 7. (Foto: PR) (Foto: )

Tot aan de corona-inval bood de Margriethal onderdak aan de Sportinstuif Schiedam voor 50-plussers. Door het virus kwam de klad in de animo en dunde het aantal deelnemers zodanig uit, dat de huur niet meer opgebracht kon worden.

Voor het groepje 50-plus-voetballers was ‘opgeven geen optie’. Die zetten door en verkasten naar sportpark Willem-Alexander. Daar is ruimte genoeg en zorgt ervoor, dat de mannen op woensdagmiddag nog steeds de kicksen kunnen aantrekken en voetballende kunsten vertonen. “Nee, niet wandelend”, meldt Adri Edenburg. Om het echie. “Walking Football is niet aan ons besteed. Het tempo bepalen we zelf. Want éénmaal voetballer, altijd voetballer. De meeste leeftijdsgenoten hebben lang geleden het voetbaltenue naar zolder verplaatst, maar het gras (ook al is dat nu veelal kunstgras, red.) blijft trekken.”

Zo blijven de mannen, en ook de dames die er badminton spelen, in beweging. “Dat zouden meer Schiedamse ouderen moeten doen”, vindt Edenburg. Niet dat ze vroeger voor de sportinstuif in de rij stonden, maar de opkomst in de Margriethal was wel veel groter. Vandaar zijn oproep. Vooral ook omdat onbekend onbemind maakt. “Ik denk, dat er nogal wat ex-spelers zijn, die wandelvoetbal niet zien zitten. Die willen een echt potje voetbal spelen.” Daarvoor kunnen ze wekelijks terecht op sportpark Willem-Alexander aan de Zoomweg, waar KethelSpaland zijn thuisbasis heeft. Om de spieren los te maken wordt daar om 13.00 uur steeds gestart met lichte oefeningen. Daarna wordt er op een kwart veld gevoetbald. Dames kunnen er badminton spelen en zijn ook, benadrukt Edenburg, van harte welkom.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Maar wie wat informatie wil hebben kan bellen met Adri Edenburg: 06-51380803.