Uitgedaagd PPSC gaf nu meteen gas

Sport
PPSC lijkt op weg om de rust met een voorsprong te bereiken. Even later zorgt een strafschop in extra tijd echter voor de 2-2. (Foto: RWM):
PPSC lijkt op weg om de rust met een voorsprong te bereiken. Even later zorgt een strafschop in extra tijd echter voor de 2-2. (Foto: RWM): (Foto: )

Ersin Kaplan luchtte vorige week na de met 3-2 verloren uitbeurt bij BZC/Zuiderpark zijn hart. “We beginnen te slap”, verweet hij zijn manschappen. De uitdaging werkte. PPSC gaf zaterdag tegen IJVV De Zwervers van meet af aan gas, scoorde snel de 1-0 en bleef plankgas geven.

DOOR GERARD S. VERVER

Waartoe dat zou gaan leiden, werd het op volle tribunetje samengeklonterde publiek onthouden. De scheidsrechter vond het na drie kwartier niet raadzaam om aan de tweede helft te beginnen. De regen zorgde voor een steeds soppiger wordende grasmat. De leidsman zag daardoor gevaar voor letsels opdoemen en ging, hoewel de trainers wel wilden doorgaan, de kleedkamers langs om te vertellen, dat het einde wedstrijd was. Het is trouwens PPSC’s tweede wedstrijd met een voortijdig einde. Eerder werd het thuisduel tegen Steeds Hooger door een blessure van de scheidsrechter gestaakt.

“Het was na afloop een vrolijke boel in de kleedkamer”, merkte Kaplan. Niet vanwege het vroegertje, maar “omdat ze”, vertaalt Kaplan het feestje, “aanvoelden, dat ze mijn kritiek goed hadden opgepakt. Wat een winnaarsmentaliteit en wat een strijdlust. Voetballen kunnen ze. Daar mankeert het niet aan. We hebben de afgelopen weken driemaal verloren. Waarom? Door het gemis aan strijd. Het was er zaterdag wel en zelfs in het kwadraat. Dat leverde ook kansen op en maakt je de betere ploeg. Het had na de 2-1 zomaar 3 of 4-1 kunnen worden.” Het werd echter op slag van rust via een strafschop 2-2.

Kaplan ziet de hergeboorte van de blauwen als een uitgelezen start voor de tweede periode. “Ze hebben laten zien dat ze kunnen strijden en dat je daardoor de bovenliggende partij kan zijn. Ik heb ze een schouderklopje gegeven. Als ze dat volhouden hoef je voor niemand bang te zijn en voor een periode gaan.”