Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Chasity Grant speelt morgen met Ajax tegen AS Roma. (foto: Ajax)
Chasity Grant speelt morgen met Ajax tegen AS Roma. (foto: Ajax) (Foto: )

Het tiental van damclub VST/Schiedam blijft koploper Huissen achtervolgen. Het Schiedamse tiental won zaterdag met 14-6 van Arnhem en bezet de tweede plaats. Virny, Gantwarg, Heusdens, Van Leeuwen en Niami wonnen hun partijen. Remeijer, Messinger, Clerc en Van Berkel sloten af met een remise. Alleen Luteijn verloor. Huisen bleef door 12-8 winst bij Gouda ongeslagen. Het duel tussen de nummers één en twee is pas op 2 februari.

VST/Schiedam blijft koploper belagen

Nexus nog op nul

Het was voorspeld: het zou voor de korfballers van Nexus een hele toer worden om de eerste klasse te overleven. het achttal van coach Mario Bernard opende de zaalcompetitie vorige week met 8-14 verlies tegen Erasmus en kon zaterdag in Purmerend geen vuist maken tegen BEP: 29-21. Nexus is in de eerste klasse G niet de enige met nul punten: ook Reeuwijk leed twee nederlagen.

Schiedamse Chasity krijgt met Ajax PSG stil

De Schiedamse bij Zwaluwen begonnen Chasity Grant (22) was één van de elf Ajax-meiden, die in de eerste ronde van de Champions League het veruit favoriete PSG klein kreeg. In de Johan Cruijff-Arena won de Nederlandse kampioen met 2-0. Op donderdag 23 november speelt Ajax in Rome tegen AS Roma.

P100 Padeltoernooi bij Racketsport

Bij Racketsport Schiedam is van 11 tot en met 14 januari (voor alle niveaus en leeftijden) een Open P100 Padeltoernooi. Inschrijven kan via een QR-code op het Facebook-account.

Twee Schiedammers op stage in Zweden

De talenten Mitchel Luijten en Clyde Marengo waren vorige week met vijftien andere jeugdspelers van de Handbal Academie op stage in Zweden. Er werd daar, zoals het op de site van Nederlands Handbal Verbond werd genoemd, öp hoog niveau getraind.”

Praten over Sportakkoord 2.0

Op oensdag 22 november (aanvang 17.00 uur) is er op Sportpark WA een bijeenkomst over het Sportakkoord 2.0. Daarin worden doelstellingen, afspraken en acties op het gebied van bewegen, gezondheid en preventie beschreven. Meer info staat op de site lekkerbezigschiedam.nl

AGENDA

VOETBAL– zat: DVO’32-KethelSpaland, Excelsior’20-Naaldwijk, Hermes DVS-Rotterdam United, PPSC-VVOR, Westlandia-HBSS (15.00).

Zon: VFC/zo-SDZ (14.00).

Dins: PPSC-Steeds Hooger (20.00 restant 0-1).

DAMESVOETBAL: zat Hermes DVS-KMD 2(11.00).

BASKETBAL: zat sportzaal Oost 19.00 Juventus-Waterdragers(h).

HANDBAL: zat Raamsdonksveer-Ventura(d), Houten 2-DWS(h), sporthal WA 20.30 Ventura-Reehorst (h).

HOCKEY: zon Harga 12.45 Schiedam-Myra(d), 14.45 Schiedam-Hudito(h).

KORFBAL; zat sporthal Groenoord 15.30 Nexus-Vriendenschaar.