Werklust bezorgt HBSS een punt

Sport
Het is vechten tegen de bierkaai voor HBSS-aanvaller Ronald Anthony en ondersteuning is niet direct in de buurt. (Foto: RWM)
Het is vechten tegen de bierkaai voor HBSS-aanvaller Ronald Anthony en ondersteuning is niet direct in de buurt. (Foto: RWM) (Foto: )

Tot aan zaterdag was de rentree van HBSS in de tweede klasse niet bepaald een succesnummer. Na zeven wedstrijden, die zeven punten opleverden, was het tussenstation een negende plek. En stond het in de uitbeurt bij Westlandia tot aan de negentigste minuut ook nog eens met 2-1 achter.

DOOR GERARD S. VERVER

Hoezo alarm? “Aan deze ploeg mankeert niks”, bezweert trainer Toon Wolters. “We waren al voor de rust veruit de bovenliggende partij, krijgen nogal wat honderd procent kansen en hadden bij de rust met 6-2 voor moeten staan. Maar die kansen gingen er dus niet in en dan mis je ook nog eens een strafschop.” Gelukkig voor de Schiedammers kreeg Leroy van Buren in wat de Engelsen zo mooi de ‘dying seconds of the game’ noemen de bal vol op de wreef om de gelijkmaker aan te tekenen en zo alsnog beloond te worden voor de werklust. “Gerechtigheid”, hoorde je het Schiedamse kamp denken. 

“Het ligt niet aan die gasten. En scorend vermogen komen we eigenlijk ook niet tekort. Vorig seizoen schoten deze jongens er 69 binnen. Het zit ons nu even niet mee. Bovendien mis ik nu door blessures of ziekte ook vier potentiële basisspelers. Maar als je ziet hoe hard ze voor elkaar knokken en werken kan ik alleen maar apetrots op het stel zijn”, is de stelling. “Hooguit hebben we het wat te naïef aangepakt en gingen te gretig in de aanval. Dan mis je kans op kans en zie je de tegenstander lekker van de gekregen ruimte profiteren, counteren en ballen binnen schieten.”

Hij vertrouwt erop, dat alles goed gaat komen. “Als je op straat loopt en durft niet over te steken, kom je niet aan de overkant,. Als je niet durft te voetballen win je niet. Met SVDPW had ik ooit na 5 wedstrijden 2 punten en toch promoveerden we uiteindelijk naar de eerste klas. Laat niemand zich zorgen maken: dit HBSS eindigt als vierde of vijfde.”

 .