Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Britt Eerland ging weer Europa in. (Foto: PR)
Britt Eerland ging weer Europa in. (Foto: PR) (Foto: )

Wie iets met honk- en softbal heeft en nog wat vrije tijd over heeft kan SV&HV Schiedam wellicht helpen de lange lijst met vacatures in te vullen. Zo wordt in sportpark Bijdorp gezocht naar trainers voor de beeball-jeugd, een trainer/coach voor honkbal 2 en een coach voor honkbal U21.

Lange lijst met vacatures

Vrouwen en meiden, die willen softballen, kunnen ook in Bijdorp terecht. Er wordt namelijk aanvulling gezocht voor Dames 1 en 2 en voor meisjes U12, U15 en U21.

Jeugd Ped’s Sport Centre in de prijzen

Judoka’s van Ped’s Sports Centre waren succesvol op een toernooi in Spijkenisse en het Essimo RJT toernooi in Den Haag. In de Hofstad werd Milan van der Schee tweede. Nuh Lhijri en Jay Gibbs judoden zich in Spijkenisse naar de hoofdprijs. Remi Lopez Montulet werd tweede en Asiya Lhijri, Denver Wagtenveld en Cezar Zapodeanu behaalden brons. Kaj Blomaard werd vierde en kreeg dankzij een mooie schouderworp de stijlprijs.

Britt Eerland bij      laatste 16 in Portugal

‘My international comeback’ meldt tafeltennister Britt Eerland op Facebook. Ze speelde in Portugal op een WTT-toernooi en bereikte de laatste 16 via winst op ee Poolse Anna Wegrzyn (3-0) en de Griekse Alaterini Toliou (3-2). Daarna was de Taiwanese Chien Tung-Chuan de eindhalte: ze verloor met 3-2.

Nexus nog op nul

Het wil Nexus nog niet lukken om zich van de nul te ontdoen. De korfballers verloren zaterdag met 18-22 van Vriendenschaar/B.

Monsterzege Scyedam

De tafeltennissers van Scyedam, dit seizoen voor het eerst weer op volle sterkte, hebben de najaarscompetitie afgesloten met monsterzege op Sittard: 11-2. Baart en Van der Heide wonnen driemaal, Vicario en Ten Hoope tweemaal. Baart en Vicario wonnen ook de dubbel. 

Puntendeling voor achttal HZP/Schiedam

Het eerste achttal van Schaakvereniging HZP/Schiedam deelde de punten (4-4) met 3-Torens en handhaafde zich in de kopgroep van de 2e klasse A van de Rotterdamse Schaakbond, Van Zessen, Turkenburg en Lemmen wonnen hun partij. Van Loenen en Zwanenburg sloten af met remise.

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): Vierpolders-Excelsior’20, KethelSpaland-Lyra, SVV-Delft, Maense-PPSC (15.00), Egelantier Boys-Hermes DVS (15.00).

DAMESVOETBAL: zat CION-Hermes DVS (10.30), PPSC-Hillegersberg (12.30).

ZAALVOETBAL: vrij HBSS-Futsal Rotterdam, sporthal WA 20.00 KethelSpaland-ZVOB 5.

BADMINTON: zat Baren- drecht 7-The Smashing Fellows.

BASKETBAL: zat Voorne 2-Juventus(h).

HANDBAL: don beker WHC/Hercules-DWS(h); zat Raamsdonksveer-Ventura(d), Dynamics-Ventura(h), Groenoordhal 18.50 DWS-Feyenoord(d), 20.35 DWS-Gemini/V(h).

KORFBAL: zat Reeuwijk-Nexus.