Schiedamse judoka’s pakken brons

Sport
"Een knappe prestatie", noemt de teamleiding van Sportinstituut Schiedam het NK-brons. (Foto: PR)
"Een knappe prestatie", noemt de teamleiding van Sportinstituut Schiedam het NK-brons. (Foto: PR) (Foto: )

Op het Nederlands Kampioenschap judo voor teams -18 heeft de formatie van Sportinstituut Schiedam zich naar de derde plaats gejudoot.

Dat is voor de Schiedammers een knappe prestatie, omdat SI op het in Almelo gehouden NK in een deelnemersveld van 15 teams één van de weinige echte clubteams was. Veel andere formaties zijn regioteams of zoals TPO, dat met SI streed om de derde plaats, een bundeling is van Amsterdamse judoclubs. In de eerste ronde versloeg het Schiedamse zevental Budoschool Gennep met 6-1. Ook de kwartfinale tegen Judosport Oost leverde met 5-2 een ruime zege op. In de halve finale bleken de Schiedamse judoka’s echter niet opgewassen tegen Talentbase NL, dat later de finale tegen Topjudo Kenamju verloor en tweede werd. De strijd om het brons tegen TPO (Topjudo Amsterdam) werd wel gewonnen: 4-3.

De Schiedame equipe bestond uit Celil Uyar (-50 kg), Kayra Uyar/Thimo Wansleeben (-55 kg), Sebastian Olsen (-60 kg), Juwen Leite (-66 kg), Brandon Jansen (-73 kg), Tim Brabander (-81 kg) en Giovanni Florencia (+81 kg).