Ramon Bronkhorst is een volhouder

Sport
Zelfs de doelman van tegenstander Delft (in het geel) duikt in de slotfase, overigens zonder resultaat, op in SVV's zestien. (Foto: RWM)
Zelfs de doelman van tegenstander Delft (in het geel) duikt in de slotfase, overigens zonder resultaat, op in SVV's zestien. (Foto: RWM) (Foto: )

Als er bij SVV ééntje is die niet van opgeven weet is het trainer Ramon Bronkhorst wel. Bij de competitiestart schatte hij in, dat hij zijn elftal in staat achtte in de top mee te draaien. Het tegendeel gebeurde.

DOOR GERARD S. VERVER

Na zeven nederlagen, slechts één overwinning en door de ‘desertie’ van vijf spelers gecreëerde onrust, heeft hij de zaakjes weer aardig op orde. Het zorgde zaterdag met een zwaar bevochten 1-0 winst op hekkensluiter Delft voor de tweede driepunter en een stap richting ‘het doel waarnaar hij nu wil streven’: omhoog en minstens de middenmoot bereiken.

“Dit is een geweldige kerel”, merkt één van SVV’s supersupporters bij het langslopen op. “Eéntje, die net als wij door weer en wind gaat”. Bronkhorst glimlacht, maar laat een reactie achterwege en vervolgt met: “Als je bovenin staat gaat niemand weg. Van onrust was in het begin trouwens geen sprake. We speelden fantastische wedstrijden. Dan hoor je niemand. Maar met wat er daarna gebeurt, noem het muiterij of een principe-kwestie, kan ik niks. Die vijf hebben uiteindelijk hun een keuze gemaakt en afgehaakt. Maar wij moesten wel verder. Dan zijn er gelukkig toch wat jongens uit het tweede, die de gevallen gaten opvullen. Ben ik blij mee.”

Zelf heeft hij geen moment overwogen om de handdoek te gooien. “Dat is het makkelijkste dat je kunt doen. Zo zit ik trouwens niet in elkaar. Het is je hobby, je passie. Op een gegeven moment heb ik de sores van me afgezet en ben aan de slag gegaan met de spelers, die er wel voor wilden gaan. We zijn gaan bouwen aan een systeem waarmee we, hoewel dat zeker geen oogstrelend voetbal zal opleveren, punten kunnen vergaren. Dat moet dan, hoop ik, na de winterstop in de tweede seizoenshelft rendement gaan opleveren. Dan zien we wel of,  en als dat gebeurt, waar het schip strandt.”