Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
De vlag kan uit. Sportbedrijf Schiedam gaat de velden beheren. (Foto: PR)
De vlag kan uit. Sportbedrijf Schiedam gaat de velden beheren. (Foto: PR) (Foto: )

Britt Eerland bereikte op het WTT Feeder-toernooi in Düsseldorf de laatste acht. De Schiedamse tafeltennisster won met 3-1 van de Duitse Yuan Wan en de Thaise Suthasini Sawettebut. In de kwartfinale tegen de Chinese Shi Xunyao leidde Eerland na drie sets met 2-1 (11-5, 8-11, 6-11). Daarna zette Shi een tandje bij en speelde zich via 11-4 en 11-3 naar 3-2 winst.

Britt Eerland haalt in Düsseldorf kwartfinale

Masters Hermes DVS spelen zich in prijzen

Squash-spelers van Hermes DVS waren op het Dutch Masters Open 2023: een Europees toernooi waar niet het niveau, maar de leeftijd telt. Cora de Bruin, Kymia Kazemi en Piet van de Water speelden zich in de prijzen. De laatste was een weekend later op het Belgian Masters Open 2023 en werd derde.

Nexus verliest van mede-hekkensluiter

Het is Nexus niet gelukt om tegen het ook nog puntloze Reeuwijk de nul te wissen. De Schiedamse korfballers verloren met 21-12. 

Sportbedrijf Schiedam gaat velden beheren

Sportbedrijf Schiedam BV gaat vanaf 1 januari 2024 de sportparken Willem-Alexander, Harga, Thurlede en Bijdorp beheren. Tevens gaat de BV het aanbod en de initiatieven van diverse sportaanbieders coördineren. .Margreet Drijvers is benoemd tot tijdelijk directeur-bestuurder en Gert-Jan Klop wordt kwartiermaker. 

VST/Schiedam blijft koploper volgen

Het damtiental van Van Stigt Thans/Schiedam won zaterdag met 6-14 bij DIOS/Achterhoek en blijft tweede achter koploper Huissen dat zich niet liet verassen door Hijken/DTC (15-5). Bij VST wonnen Gantvarg, Heusdens, Mbango, Van Leeuwen en  Virny.

Honderdmaal in eerste van KethelSpaland 

Tim Oosterwaal en doelman Ruben Hortensius speelden zaterdag hun honderdste wedstrijd de hoofdmacht van KethelSpaland. De  jubilarissen werden niet beloond met een zege: De Schiedamse derdeklasser verloor met 1-3. Wel werden ze door voorzitter Marco Konter in het zonnetje gezet en kregen een shirt met nummer 100.

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): Excelsior’20-MVV’27, Rozenburg-KethelSpaland, Hermes DVS-Zestienhoven, PPSC-Ommoord, Neptunus/S-HBSS (15.00), Overschie-SVV (15.00).

DAMESVOETBAL zat CKC-PPSC, Hermes DVS-Transvalia/ZW (11.00).

ZAALVOETBAL: woens WIA 19-KethelSpaland, vrij Bristol Team-HBSS.

BADMINTON: vrij Raptim-Smashing Fellows.

BASKETBAL: zat sportzaal Oost 17.00 Juventus-Leiden 5(h).

HANDBAL: zat Groenoordhal 18.50 DWS-Roda’71(d), 20.30 DWS-Rapiditas(h), sporthal WA 19.00 Ventura-Verburch(d), 20.30 Ventura-Hellas 3(h).

KORFBAL: zat Margriethal 15.00 Nexus-VEO.