‘Ho ho. Nog 13 wedstrijden te gaan’

Sport
Tweemaal al sloot het Excelsior'20 van Jaco Verhoev (rechts) of met bloemen. Wordt het driemaal scheepsrecht. (Foto: RWM)
Tweemaal al sloot het Excelsior'20 van Jaco Verhoev (rechts) of met bloemen. Wordt het driemaal scheepsrecht. (Foto: RWM) (Foto: )

Het was feest op Excelsior’20. Hoempa, hoempa. Een weekend lang. Niet om een sportief succes te vieren. Dat doen ze al twee jaar pas verderop in het jaar. Dat lijkt, net als het carnavalsfeest van afgelopen weekend, een traditie te worden.

DOOR GERARD S. VERVER

Even de balans opmaken: seizoen 2021/2022 eindigde de nacompetitie met, na een bizarre finale tegen Celeritas, promotie naar de derde klasse. Dat niveau leek te hoog gegrepen: 2022/2023 werd afgesloten met degradatiewedstrijden en na twee meeslepende finales alsnog met de prolongatie van de derdeklasse-status. En nu trekt Excelsior’20 weer alle aandacht. Als het zaterdag lukt KethelSpaland onder de duim te houden neemt het als koploper verder afstand van nummer twee HVC’10 en wordt het verschil een zeven punten. 

Voor trainer Jaco Verhoev en zijn mannen is het geen aanleiding om naast de voetbalschoenen te gaan lopen. “Ho ho ho”, dempt hij mogelijk aanwezige euforie. Er zijn nog dertien wedstrijden te gaan. “Eerst maar eens zien, dat we zaterdag van KethelSpaland winnen”. is het voorbehoud op Thurlede. Hij is overigens niet verbaasd, dat zijn formatie verrassend presteert, “maar”, voegt hij er vervolgens aan toe, “als iemand me dat vooraf had voorspeld had ik naar het voorhoofd gewezen”. Inmiddels volgt Excelsior’20 wel het spoor richting de titel. “Mijn geheim? We hebben gewoon een groep spelers, die goed in elkaar steekt. En tevens een selectie, die de breedte heeft waarmee ik blessures of schorsingen kan opvangen. Bovendien zijn ze in staat om er bij een achterstand collectief zoveel energie in te steken, dat het uiteindelijk goed afloopt”.

Aan een voetbalpolonaise wil hij nog niet denken: Na KethelSpaland volgt een week later de volgende horde: HVC’10. “Dat is geen kleintje. Het is een goede ploeg. Toch mogen we daar geen averij oplopen.”