Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
De fietsers van TC Rijnmond gaan vanaf 3 maart rijden,. (RWM)
De fietsers van TC Rijnmond gaan vanaf 3 maart rijden,. (RWM) (Foto: )

Ben Hoogwerf blijft nog een seizoen, zijn derde, trainer bij KethelSpaland. Ook assistent Semjon de Bruijne, keeperstrainer Raymond Tettero en verzorgster Marja van Steenwijk verlengden. De trainers van de B-selectie Robert Clarijs en Richard Scheerhoorn haken af. Ze worden opgevolgd door Atilla Sisman en Ton de Deugd, die op sportpark WA nu de O23 leiden.

Ben Hoogwerf verlengt bij KethelSpaland

Blaashal HC Schiedam gaat weer naar de opslag

De enorme blaashal op het complex van Hockey Combinatie Schiedam wordt op woensdag 28 februari ‘ontlucht’ en vervolgens opgerold. De club zoekt nog een legertje vrijwilligers om de werkzaamheden uit te voeren.

Toerclub Rijnmond start seizoen op 3 maart

De leden van toerclub Rijnmond stappen, na de winterstop, op zondag 3 maart weer op de fiets voor wat terecht de Openingsrit genoemd wordt. Een week later volgt het ‘Rondje De Lier’. De start en finish is als vanouds op het complex van Hermes DVS in sportpark Harga. Het complete 2024-programma is te vinden op https://tcrijnmond.nl/toerkalender-2024/

Schiedam opent twee keer tegen Zwijndrecht

De honkballers van Schiedam openen zowel de oefenreeks (10 maart) als de competitie (7 april) tegen Zwijndrecht. Coach Sander Bol ziet zijn mannen in de aanloop naar de competitiestart ook aan het werk tegen Storks (17 maart), Gryphons (23 maart) en Saints (31 maart).

Uitslagen oefenvoetbal

TOGB/zo-Hermes DVS 9-0 (VR-Cup), Overschie-KethelSpaland 1-1.

Topdag bij SVV voor sponsor-actie ALS

De sponsoractie voor ALS-Team Renate bleek zaterdag een voltreffer. “Dankzij heel veel vrijwilligers, bestuur van SVV en Jolanda van Os, werd de benefietwedstrijd tussen SVV en oud-DRGS en alles er omheen een nog groter succes dan verwacht”.

Nexus niet langer hekkensluiter

Trainer Mario Bernard had het eerder als doelstelling neergezet: “We willen van de laatste plaats af en voorlaatste worden”. Daar is ook degradatie Nexus’ lot, maar geeft wel een lekkerder gevoel. Zaterdag wonnen de Schiedamse korfballers met 26-19 van concurrent Reeuwijk en deden daarmee de rode lantaarn aan hen over..  

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): Excelsior’20-KethelSpaland, Pernis-Hermes DVS (oefen), Zwaaluwen-VOC.

Dins VDL-PPSC (oefen)..

DAMESVOETBAL: zar CION-HermesDVS, VVOR-PPSC. 

ZAALVOETBAL: vrij HBSS-FC Westland.

HOCKEY (oefen): don Harga 19.30 Schiedam-Westland(d); zon GroenGeel-Schiedam(d).