Kickboksgala terug op de agenda

Sport
Op de locaties van Team Pasztjerik en Fightteam Vlaardingen wordt intensief getraind om op 3 maart de strijd te kunnen aangaan. (Foto: RWM)
Op de locaties van Team Pasztjerik en Fightteam Vlaardingen wordt intensief getraind om op 3 maart de strijd te kunnen aangaan. (Foto: RWM) (Foto: )

Het is een mensenheugenis geleden, dat de regio Rijnmond-West een kickboks-spektakel binnen zijn grenzen had. .

Op zondag 3 maart keert het kickboksgala terug. Nu met Ernst Moerkerken van Fightteam Vlaardingen en Jan en Piet Pasztjerik van het naar hen genoemde Schiedamse Team Pasztjerik in de rol van organisatoren. Ditmaal in de Vlaardingen sporthal Holy aan de Korhoenlaan.

Met vanaf 11.30 uur jeugdwedstrijden en vanaf 17.30 uur een lange reeks partijen voor volwassenen. Voor liefhebbers staan 400 stoelen klaar om het mee te beleven. Met in de ring kickboksers uit vooral Schiedamse en Vlaardingse kring. “Kickboksen is heel erg in”, merkt Moerkerken. “Het wordt hier steeds drukker”. Bij Team Pasztjerik in de Nieuw-Mathenesserstraat 48 zal het vast niet anders zijn.

Kaarten al in de voorverkoop

Met het gala willen ze hun kickboksers een podium bieden. Moerkerken: “Het is er eerder nog niet van gekomen. Nu we met onze school in Vlaardingen een vaste stek hebben en hier veel wedstrijdboksers trainen willen we ze graag de kans bieden om hun krachten te meten”, De meesten van Moerkerkens en Pasztjeriks kickboksers hebben inmiddels elders wedstrijdervaring opgedaan. Nu kunnen ze hun skills ook aan eigen publiek tonen. Beide trainers willen er een geweldig evenement van maken. “Zodat we het jaarlijks terug kunnen laten komen.” De verwachting is, dat de toegangskaarten snel de op-is-op status bereiken. “Iedereen heeft er zin in. Zeker de jongens zelf. De kaartverkoop loopt gesmeerd. We zouden het dubbele aan de mens kunnen brengen, maar vierhonderd is echt de max.”