Wie weet het: waarom die pingel?

Sport
Een mierenhoop van Excelsior'20-spelers viert de 2-1. Op de achtergrond heerst treurnis bij twee KS-spelers. (Foto: RWM)
Een mierenhoop van Excelsior'20-spelers viert de 2-1. Op de achtergrond heerst treurnis bij twee KS-spelers. (Foto: RWM) (Foto: )

Raadsels. Dat is waarmee politiek en sport elkaar soms tegenkomen. Net zoals er in Den Haag veel vraagtekens zijn over wat een extraparlementair kabinet is, rees zaterdag op Thurlede de vraag waarom de arbiter-van-dienst Excelsior’20 een strafschop gaf. Daarmee kwam de thuisploeg op 1-1 en legde de basis voor 2-1 winst.

DOOR GERARD S. VERVER

“Geen idee”, reageert Excelsior’20-trainer Jaco Verhoev. “Geen idee”, zegt ook KethelSpalands Ben Hoogwerf. Op het moment, dat er naar de stip gewezen werd ontplofte de bank van de bezoekers spontaan. Geen spoor van berusting, zoals bij een terechte beslissing past. Zij hadden het beste zicht op wat er op de doellijn plaatsvond en bombardeerden de leidsman met grimmige reacties. Excelsiors penalty-specialist Bob van der Waal trok het zich niet aan, schoot feilloos raak en ontnam daarmee KethelSpaland de al na vijf minuten door een kopbal verkregen voorsprong. 

Het bevestigde maar weer eens, zoals Verhoev al eens eerder vertelde, dat zijn ploeg prima kan omgaan met een achterstand. “Het loopt goed af, maar ik heb ze in de rust toch maar weer eens gezegd dat ze daarmee moeten stoppen. Je moet het noodlot niet blijven tarten. Uiteindelijk loopt het vandaag goed af, maar het kost steeds een lading aan energie. Wel maakt het duidelijk dat deze ploeg karakter toont”.

“Na verlies kan je nooit tevreden zijn”, keek Ben Hoogwerf terug op de derby, die geeft hij grif toe een terechte uitslag kreeg. “Maar ik zag wel een ander Kethel dan in de verloren wedstrijden tegen OVV en Vierpolders. Dat is de winst van vandaag. In die wedstrijden waren we makke lammetjes. Nu zag ik een ploeg, die voor zich opkwam, gedreven bezig en goed georganiseerd was. Met de manier waarop ze hun taken invulden en uitvoerden kunnen we verder”.