Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Marit van der Holst (midden) won brons op de Special Olympics. (Foto: Ruud Ham)
Marit van der Holst (midden) won brons op de Special Olympics. (Foto: Ruud Ham) (Foto: )

HC Schiedam biedt jeugd van 6,5 tot en met 10 jaar op vrijdag 1, 8, 15 en 22 maart tussen 17.00 en 18.00 uur de kans om gratis kennis te maken met hockey. Meer info is te vinden op Facebook: HC Schiedam. waar ook een link naar het aanmeldingsformulier staat.

‘Kom gratis kennis maken met hockey’

Olivier Elenbaas met Oranje in Nepal

Hermes DVS-cricketer Olivier Elenbaas is geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat tot 5 maart in Nepal een reeks One Day Internationals-wedstrijden van 50 overs afwerkt. Nederland speelt in de World Cricket League 2 tweemaal tegen Nepal en Namibië. Een goed resultaat kan leiden tot kwalificatie voor de World Cup.

Oud-KS-coach Manual Vissers wisselt weer

Manuel Vissers vertrekt voortijdig bij Brielle omdat, aldus de clubleiding, “onze visies steeds meer uit elkaar zijn gaan lopen “Hij verliet eerder al na één seizoen KethelSpaland, om daarna ook bij Neptunus/S na één competitie de handdoek te gooien. 

Marit van der Holst in Schiedamse erecirkel

Judoka Marit van der Holst heeft sinds vorige week woensdag een medaille (met daarop haar naam en prestatie) in de erecirkel, die sinds maart 2021 de hal van het stadskantoor siert. 

De 21-jarige Schiedamse won in juni 2023 in Berlijn brons op de Special Olympics World Summer Games voor sporters met een beperking.

Kees Bol hoofdcoach softbaldames Schiedam

Het verjongde en met enkele ervaren speelsters aangevulde softbalteam van Schiedam wordt komend seizoen geleid door Kees Bol. Hij wordt bijgestaan door Shannon de Groot-Finch. Het team maakt de sprong van de 4e naar de 2e klasse.

VST wint en verliest

VST/Schiedam klopte in de voorlaatste competitie-wedstrijd Damlust/Gouda met 6-14. Koploper Huissen maakte tegen Fryslan geen fout en won 11-9. Daardoor kan VST de eerste plaats niet meer bereiken en verliest het de landstitel aan Huissen.

Uitslagen oefenvoetbal

Excelsior’20-PPSC 0-3, Pernis-Hermes DVS 5-1, Egelantier Boys-SVV 5-1,

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): HBSS-Nieuwerkerk, HVC’10-Excelsior’20, KethelSpaland-MVV’27, Hermes DVS-Steeds Hooger, Bernardus-SVV, Rotterdam United-PPSC (15.00).

DAMESVOETBAL: zat Blijdorp 2-PPSC, Hermes DVS-Transvalia/ZW (11.15).

ZAALVOETBAL: maan ZVOB-KethelSpaland.

BASKETBAL: zat sporthal Oost 20.00 Juventus-Binnenland 3(h)

HOCKEY (oefen): don Harga 19.00 Schiedam-Leonidas(d), 19.15 Schiedam-Hoeksewaard(h); zon 12.45 Schiedam-Berkel(d), 14.45 Schiedam-Warande(h).

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Sittard.