Help Britt aan een ticket voor Parijs

Sport
Britt Eerland gaat ervoor: ze wil na Rio de Janeiro en Peking ook naar de Spelen van Parijs,  (Foto: PR)
Britt Eerland gaat ervoor: ze wil na Rio de Janeiro en Peking ook naar de Spelen van Parijs, (Foto: PR) (Foto: )

Britt Eerland was op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. En vijf jaar later in Peking. Een medaille zat er door de Chinese overmacht niet in. Puur Goud kwam een jaar later: dochter Zaya.

De Schiedamse heeft inmiddels, gedreven als ze is, het tafeltennisbat weer opgepakt. Ze speelt weer bij de Duitse landskampioen TTC Berlin Eastside en is vastberaden om een ticket voor de Parijse Spelen te bemachtigen. Maar die krijg je, weet ze door schade en schande wijs geworden, niet zomaar. “Mijn ranking bepaalt mijn kans”, weet ze.. Waar ze ooit mondiaal bij de beste dertig hoorde, is ze echter door een periode van zwangerschap en daardoor missen van toernooien teruggevallen tot nummer 208.

Haar (blijde) afwezigheid zorgde er voor, dat NOC*NSF haar budget limiteerde en ze niet zomaar alle toernooien, die nodig zijn om haar weer een prominente plaats in de ranking te bezorgen, kan spelen. De Nederlandse keuzeheren bepalen hun keuze namelijk op basis van de resultaten in de beste acht toernooien. “Hoe meer toernooien ik speel, des te groter is de kans dat ik de Spelen in Paris haal.”

Ze heeft een reeks internationale toernooien op haar lijst gezet, maar beseft dat ze dat financieel (zo’n 1000 euro per toernooi) zelf niet kan bekostigen. “We hebben hulp nodig om de Road naar Parijs te voltooien”, benadrukt een groep aanjagers, die zich inzet voor een sponsoractie. “Al jaren werkt ze keihard om haar sportieve doelen te bereiken en nu wil ze door! Dit kan niet zonder jullie steun”, is het pleidooi. “Ze wil daarmee ook een voorbeeld zijn voor andere kersverse moeders. En zeggen: pak de draad weer op en blijf niet aan de kant staan”. Doneren kan via de link https://gofund.me/2315a779