‘We zijn niet eenmaal weggespeeld’

Sport
Nick Pak (links): "Nexus is een kleine club. We hebben de dikwijls veel grotere clubs behoorlijk laten zweten". (Foto: Sander van der Heide)
Nick Pak (links): "Nexus is een kleine club. We hebben de dikwijls veel grotere clubs behoorlijk laten zweten". (Foto: Sander van der Heide) (Foto: )

Nexus heeft in de zaal nog drie wedstrijden te gaan. Het vonnis is inmiddels echter, na één seizoen eerste klasse, al wel geveld. Degradatie lijkt onafwendbaar. Of toch niet? Handhaven is nog mogelijk, zien ze op de thuisbasis in Thurlede. Maar dan moet er wel een wagonlading muntjes de goede kant opvallen.

Voor Nexus was het voor het eerst, dat dat niveau gehaald werd. Voor Nick Pak niet. Die speelde ooit al elders in de eerste klasse Hij blijft het, en niet alleen voor zichzelf, als “een heel leuke ervaring” zien. “En dat doen we dan als klein clubje, die met het aantal leden niet in de schaduw kan staan van de meeste tegenstanders. Die zijn soms tien keer zo groot.”

Wat hem het meeste plezier geeft is, dat Nexus in de negen (soms pittige) nederlagen die het leed, niet eenmaal is weggespeeld. “Jawel we verloren, maar we zijn niet afgedroogd. We hebben ze op de huid gezeten en laten zweten. Pas in het laatste kwartier lukte ze het om het verschil te maken.” Het achttal neemt die ervaring mee terug naar de tweede klas. Overigens in de wetenschap, dat enkele routiniers gaan afzwaaien. Nick Pak ziet dat niet als een handicap. “Het zorgt er niet voor, dat we zoveel kwaliteit inleveren dat we moeten vrezen voor degradatie naar de derde klas. De meesten blijven. Bovendien is er een stel jonge gasten, die naadloos mee kunnen aansluiten En als we even geduld hebben komt er vanuit de jeugd genoeg talent aan. Nee, aan goede opvolgers ontbreekt het de club nu en in de toekomst niet.”

Wat hij wel zal missen, is de schotklok. Het is, zoals ook bij waterpolo, het instrument, dat er voor zorgt dat aanvallen niet vervelens lang duren. “We zijn verliefd op die klok. Het dwingt je om direct op zoek gaat naar een doelkans, zodat de bal niet eindeloos rondgespeeld wordt. Het zorgt voor snelheid en maakt het spel een stuk spannender”