Maarten de Vries en Tessa van der Water domineren bij Westland Triathlon 2024

Sport
Westland Triathlon in 2023.
Westland Triathlon in 2023. (Foto: Westland Triathlon/Facebook)

In een spetterende vertoning van atletisch vermogen en doorzettingsvermogen, hebben Maarten de Vries uit Delft en Tessa van der Water uit Maassluis de Westland Triathlon van 2024 gedomineerd. De zonovergoten ambiance van Honselersdijk was het decor van deze sportieve triomf.

Lars Heijnsdijk uit Schiedam eiste de tweede plaats op

Maarten de Vries manifesteerde zich als een krachtpatser in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen. Zijn indrukwekkende prestatie, met een zwemtijd van 16:03 minuten, een fietstijd van 56:38 minuten en een looptijd van 36:34 minuten, culmineerde in een totale eindtijd van 1:53:00, wat hem de felbegeerde overwinning opleverde. Zijn nauwelijks te overtreffen prestatie bracht hem slechts 39 seconden voor op zijn naaste belager, Lars Heijnsdijk uit Schiedam, die de tweede plaats opeiste. Naaldwijker Marvin van Spronsen vervolledigde het podium met een respectabele eindtijd van 1:56:51.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Tessa van der Water de onbetwiste kampioen. Niet alleen overtrof ze haar vrouwelijke concurrenten, maar ze wist ook een indrukwekkende negentiende plaats overall te bemachtigen. Haar onverschrokkenheid en vastberadenheid werden beloond met een eindtijd van 2:09:34, na een zwemtijd van 17:01, een fietstijd van 1:04:46 en een looptijd van 42:49. Emma Dekker claimde de tweede plaats met een tijd van 2:11:56, terwijl Judith van der Kruk het podium afsloot met een tijd van 2:20:59.

Naast de individuele triomfen was er ook lof voor andere opmerkelijke prestaties, zoals die van Paul Korver en Solange Rotelo, die respectievelijk de achtste triathlon en de vrouwenwedstrijd op hun naam schreven.