Hermes DVS: driemaal scheepsrecht

Sport
Waar is het feestje? Daar is het feestje. Hermes DVS was na de 0-1 winst op Zestienhoven door het dolle heen. Later ging trainer Gokhan Cayir op de schouders. (Foto: RWM)
Waar is het feestje? Daar is het feestje. Hermes DVS was na de 0-1 winst op Zestienhoven door het dolle heen. Later ging trainer Gokhan Cayir op de schouders. (Foto: RWM) (Foto: )

Driemaal moest scheepsrecht worden. Eerder liep Hermes DVS tot twee keer toe het kampioenschap mis en zag het vervolgens geen kans om via de nacompetitie promotie zeker te stellen. Nu stonden ze weer op polepositie met nummer twee Zestienhoven hijgend in de nek.

DOOR GERARD S. VERVER

Zaterdag troffen de twee kemphanen elkaar op het Rotterdamse kunstgras. Beiden onder hoogspanning. “Want”, had trainer Gokhan Cayir zijn mannen op het hart gedrukt. “Daar verliezen is geen optie.” Dat deden ze dan ook niet. Eén doelpunt, gescoord in de eerste helft, was genoeg voor een goed afloop. Daarvoor hadden ze de pijnlijke thuisnederlaag tegen Blijdorp als leerschool gebruikt. “Hermes staat bekend om mooi voetbal. De jongens worden dikwijls zelfs ideale schoonzonen genoemd. Ha ha, Vandaag dus maar even niet. Nu moest er gestreden worden. En dat deden ze.” Honderden meegereisde en in lichtblauw gestoken volgers keken toe en zagen dat het goed was. 

Om Zestienhoven te verrassen had Cayir de strategie omgebouwd naar een voor Hermes onwezenlijke 5-3-2. “Strategie”, grijnst hij. “We wisten, dat zij het spel niet wilden maken. Nu moesten ze wel.” Er was trouwens nóg een factor, die Hermes DVS motiveerde: “Zij hadden dit seizoen thuis nog niet verloren. Daar hebben we ze van afgeholpen. Ik durf nu zonder schroom te zeggen, dat wij de verdiende kampioen zijn. Wat een strijdlust.” Inderdaad, want in de slotfase toen Zestienhoven alle denkbare hulptroepen inzette en storm liep op het Hermes-doel van de foutloos keepende Aykut Nargun was het in blessuretijd minutenlang billen knijpen. Daarna knalden de kurken en vierden ze feest. Aanstaande zaterdag wordt dat nog eens dunnetjes over gedaan.