Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Zwaluwen viert zijn feestje (Foto: RWM)
Zwaluwen viert zijn feestje (Foto: RWM) (Foto: )

De honkballers van Schiedam bezorgden Ridderkerk Rowdies voor eigen publiek een slechte dag. De nummer twee uit het klassement had geen medelijden met de nummer laatst en vertrok na zeven innings met een 3-15 overwinning terug naar sportpark Bijdorp. Daar kunnen ze zich de komende dagen gaan voorbereiding op de clash tegen koploper Wombats, die voor eerste Pinksterdag op het programma staat. de bezoekers verzamelden i1 punten, Schiedam 10.

Schiedam zet zijn zegetocht voort

Verlies Nexus

Het is Nexus niet gelukt om de eerste zege te boeken: het verloor met 12-8 van Trekvogels. 

Super Cup: Excelsior’20 houdt kranig stand

De pompeuze Super Cup staat komend jaar aan de Vlaardingse Zwaluwenlaan. In het jaarlijkse duel tussen de Vlaardingse en Schiedamse voetbalkampioenen, dat voor de zesde maal plaatsvond en veel publiek trok, lukte het derdeklasser Excelsior’20 om vierde divisionist Zwaluwen het voetballeven behoorlijk zuur te maken en met een gelijkspel (1-1) het laatste fluitsignaal te halen. De Vlaardingers namen de strafschoppen beter. Het was de vierde keer, dat de regio-wedstrijd een Vlaardingse winnaar opleverde. Eerder wonnen VFC/zo, Deltasport en DVO’32. De Schiedamse eer werd in 2019 en 2023 gered door SVV en HBSS.

Volgend toernooi verdeeld over 2 dagen

De volgende editie van het Schiedamse voetbalkampioenschap is in augustus en wordt verdeeld over twee dagen. Op donderdag 22 augustus is eerst de voorronde met twee poules van drie elftallen. Daarna volgen op zaterdag 24 augustus de finales tussen de nummers 3, 2 en 1 uit iedere poule. 

Periode voor PPSC

De 2-3 winst op Ommoord bezorgde PPSC de drie punten, die nodig waren om het winnen van de derde periode veilig te stellen. Het kan nog wel ingehaald worden door Hermes DVS, dat heeft echter al een periode op zak en is bovendien kampioen. 

Excelsior’20 gaat padellen

Excelsior’20 gaat op zaterdag 5 oktober een beetje branchvreemd op de banen van Racketsport Schiedam aan de Zoomweg. Het heeft  dan een padeltoernooi. Deelnemers moeten lid of aan Exrelsior’20-gerelateerd zijn.

AGENDA

VOETBAL- zat (14.30): Verburgh-HBSS, Excelsior’20-CWO, OVV-KethelSpaland, PPSC-Maense, Hermes DVS-Egelantier Boys, Delft-SVV, VFC/za-DHC, CION-Oliveo, DVO’32-Victoria’04, SEV-Deltasport, HBS-Zwaluw3en (15.30)

DAMESVOETBAL: woens Berkel 4-Hermes DVS; zat VDL 2-Hermes DVS, PPSC-VVOR 2 (12.00).

CRICKET/T20: zat Thurlede 17.30 Excelsior’20-Hermes DVS; zon HBS-Excelsior’20, Kampong-Excelsior’20(d).

HONKBAL: zon Bijdorp 14.00 Schiedam-Wombats