Het programma van de Brandersfeesten 2022 in Schiedam

Uit
De kermis is als onderdeel niet weg te denken op de Brandersfeesten…Met wie ga jij een rondje?
De kermis is als onderdeel niet weg te denken op de Brandersfeesten…Met wie ga jij een rondje? (Foto: PR)

Na twee stille septembermaanden in Schiedam zijn de Brandersfeesten terug van weggeweest. De organisatie van BRF22 is op volle toeren en deelt graag de eerste acts van dit weekend vol leuks. Op vrijdagavond 23 september opent om 20.30 uur op het Land van Belofte burgemeester Cor Lamers traditiegetrouw dit geliefde evenement. Om 20.45 uur laat The Kik ouder- en nieuwerwetse songs horen op hun eigen Rotterdamse manier. Wat er verder op het programma staat? Als het openingsfeest de belofte weergeeft van de rest van de Brandersfeesten, wordt het een festijn vol oud en vertrouwd en nieuw nog te ontdekken.

De (Br)Andersomvaart

Deze editie geniet je van dat wat je verwacht en word je verrast met een aantal nieuwe onderdelen. Zo is er zaterdag dé attractie van de Brandersfeesten: De Andersomvaart! Geen boten in het water en publiek op de kades, maar andersom! Het publiek gaat in de boten en wordt verrast met culturele en muzikale acts. Op loungeplek ‘Het Goed is Goud’, op de Vismarkt, vind je de sfeervolle en gezellige opstap van deze nieuwe beleving. Reserveer je plekje op tijd, check voor tijden de site! Ga naar brandersfeesten.nl of sdam.nl voor alle info!

BRF22 presenteert

De Schiedamse binnenstad heeft veel pareltjes. Plekken waar mensen soms zo aan voorbij lopen. De Kloosterplaats is zo’n locatie. Hier kun je tijdens de Brandersfeesten hilarische, meeslepende, dramatische en geliefde acts zien. Culturele organisaties leveren met ongekend en onontdekt talent een bijzondere bijdrage tijdens BRF22 presenteert. Meedoen mag!

Met wie ga jij?

Al deze nieuwe onderdelen zijn slechts een tipje van de sluier. Ook de bekende onderdelen ontbreken niet. De vele marktkramen, de kermis op het Stadserf, de Kinder-Waterspelen bij de Koemarktbrug en in de Lange Haven, de beste Palingroker , (straat)acts op de Hoogstraat en in de Passage en natuurlijk Schiedam Live! georganiseerd bij de horeca op de diverse terrassen.

Horeca haakt aan

Voor de Korenbeurs organiseert De Beurs een terrassenplein met live muziek. Bij Eetcafé De Koemarkt gooien ze alle remmen los met een feestweekend vol muziek. Ben jij fan van het Nederlandse lied en hou je van toffe covers? Dan is dit jouw plek tijdens de Brandersfeesten. Heerlijk na een dagje struinen over de markt even kijken en genieten. Op de Hoogstraat verrast café ‘t Anker bezoekers met Spaanse klanken en flamenco dans, opzwepend en sensueel. Op zaterdag ga je hier even terug in de tijd met muziek uit de ‘70 ’80 ’90’s. We love it!

Alles bij elkaar

In de Branderskrant, die huis-aan-huis wordt verspreid, vind je alles overzichtelijk terug. Handig als je wilt plannen met je vrienden waar heen te gaan. Kun je niet wachten? Op brandersfeesten.nl vind je de meest actuele informatie. Check even of iedereen kan en bestel alvast tickets voor de Andersomvaart. Ben je er helemaal klaar voor? Download dan de Brandersfeesten-app, daar staat alles gemakkelijk en overzichtelijk bij elkaar. Van de line-up van je favoriete café tot de aanbiedingen van dat ene leuke winkeltje. Er is weer zoveel te beleven, je komt gewoon tijd te kort. We zien je op de BRF22! 

Lees meer over de Brandersfeesten in de speciale Brandersfeestenkrant:

https://issuu.com/wlmedia/docs/branderfeestenkrant20222

Afbeelding