Nieuwe Waterweg langer gestremd door lekkage afgezonken tunneldeel

Verkeer
Afbeelding
(Foto: Rijkswaterstaat)

Gisteren is het eerste tunneldeel van de Maasdeltatunnel succesvol afgezonken. Het tunneldeel ligt op de juiste locatie. Helaas is de Nieuwe Waterweg voor scheepvaart wel iets langer gestremd door een lekkage in het afgezonken tunneldeel; in elk geval tot vanmiddag 16.00 uur.

De tunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding. Door lekkage bij het kopschot, dit is het deel waar over twee weken het tweede tunneldeel aan gekoppeld moet worden, is helaas kortsluiting ontstaan waardoor de pompen niet werken. 

Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing om het werk af te kunnen maken. Voor de scheepvaart op het Scheur (de Nieuwe Waterweg) betekent dit verlenging van de hinder. De stremming van de waterweg duurt in ieder geval tot vanmiddag 16.00 uur.

Extra pompen

Op dit moment werkt Rijkswaterstaat aan het leggen van extra leidingen en extra pompen om water uit het tunneldeel te kunnen pompen. Door deze omstandigheden kan de vaarweg nog niet worden opengesteld voor het de scheepvaartverkeer.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.