Bezorger Liam Burke met mevrouw Hansen die zowat elke week wacht tot de lokale krant De Drom wordt bezorgd. Leuk werken zo!
Bezorger Liam Burke met mevrouw Hansen die zowat elke week wacht tot de lokale krant De Drom wordt bezorgd. Leuk werken zo! Foto: Aangeleverd

Bezorgtopper Liam Burke in de spotlights

Algemeen

ENKHUIZEN - Zonder bezorgers geen krant. Hoogste tijd om onze bezorgtopper in de spotlights te zetten. De kerstdagen is daarvoor een uitgelezen moment. Deze week: Liam Burke (13) uit Enkhuizen. Hij bezorgt sinds een paar jaar jaar De Drom in o.a. Plan Zuid, de Zuider Boerenvaart, Vette Knol, Cromhoutstraat, Lange Tuinstraat, Korte Tuinstraat en Admiraliteitsweg.

‘Een vervanger vinden om de Drom te bezorgen, is nooit een probleem’

Hoe lang bezorg je? Liam: “Zo’n twee of drie jaar. Het was de wijk van mijn zus die twee jaar ouder is en deed ik het samen met haar. Eerst hadden we een andere route, maar die doet nu iemand anders.”

Wat vind je er leuk aan? Liam: “ik begon ermee omdat ik wat geld wou verdienen want dat komt niet uit zichzelf. De mensen die ik ontmoet zijn altijd aardig. Ze kennen mij ook. Als ik eraan kom zijn de mensen altijd weer blij. Sommige mensen zitten echt te wachten. Dat lijkt in elk geval zo. Op de Zuider Boerenvaart woont bijvoorbeeld een mevrouw die altijd begint te zwaaien als ze mij ziet. Dat is leuk. Dat geeft mij ook zin om langs te de mensen te gaan met de krant. Ik kom zo elke week op een vast moment bij de mensen langs. De mensen zijn echt enthousiast als De Drom er weer is. Het is meer bekend en gewild dan andere kranten, die soms vooral uit advertenties bestaan en ook omdat het vooral over Enkhuizen en West-Friesland gaat.”

‘Mensen wachten op De Drom. Dat is leuk’

Hoe lang doe je over je wijk? Liam: Meestal ben ik met een uurtje sowieso wel klaar. Soms duurt het iets langer.” 

Krijg je hulp? “Ja ik doe de wijk samen met mijn vader of moeder, maar het geld hoef ik niet te verdelen. Dat hou ik zelf. Het is ook wel leuk dat ik voor De Drom altijd wel een vervanger kan vinden als ik een keer niet kan. Dat is nooit een probleem, want iedereen wil De Drom wel doen. Ik bezorg ook een andere krant, maar niemand wil die overnemen.”

Wat doe je als het regent? Liam: “Als het zware regen is, dan doen we het meestal niet en wachten we tot de volgende dag. Als het motregent dan leggen we een zeil over de kar, doen we een goede jas en gaan we naar buiten.”

Waar spaar je voor? “Op zich verdient het wel goed. Als er grote folders bij zitten dan krijg je meer. Elk jaar spaar ik voor iets anders, meestal voor grote dingen. Een paar jaar geleden heb ik er een xbox voor gekocht. Ik wil nu graag een Playstation 5, maar die krijg ik misschien al. Ik wil wel een horloge voor mezelf kopen.”

Afbeelding
Vreemde brandweermelding: vrouw vast in fietshandrem 112-nieuws 21 mei, 03:58
Afbeelding
Coalitieakkoord ODS, VVD en CDA Stede Broec Algemeen 10 mei, 10:45
Afbeelding
Scooterrijder gewond in Bovenkarspel 112-nieuws 3 mei, 15:15
Afbeelding
Botsing tussen drie auto’s in Grootebroek 112-nieuws 25 apr, 15:42
Afbeelding
Vrijwilligerspunt Westfriesland en Microsoft werken samen in Microsoft Datacenter Minifonds Algemeen 19 apr, 11:41
Afbeelding
Jaarmarkt Stede Broec trekt stekker uit organisatie Algemeen 14 apr, 13:01
Afbeelding
Brand in publiek toilet van Station Bovenkarspel 112-nieuws 10 apr, 18:47
Afbeelding
Seniorenweek gemeente Stede Broec Algemeen 23 mrt 2022, 15:30
Afbeelding
Vechtpartij tijdens het autowassen in Grootebroek 112-nieuws 17 mrt 2022, 14:24
Afbeelding
Enjoy!: een bijzonder concept dat op vrijwel geen andere praktijkschool in Nederland te vinden is’ Algemeen 17 mrt 2022, 08:30
Afbeelding
‘Het doel van Re-aktief is om dicht bij de mensen te staan en zinnige zorg te leveren’ Partnerbijdrage 10 mrt 2022, 09:00
Afbeelding
Vrouwen van Nu Stede Broec in het zonnetje gezet Algemeen 21 feb 2022, 14:30
Afbeelding
Olympische Winterspelen woordzoeker Algemeen 8 feb 2022, 09:00
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Stede Broec

Op Rodi Stede Broec volg je het laatste nieuws uit Stede Broec. Rodi Stede Broec informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Stede Broec

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Stede Broec in je mailbox.