Vanwege een gebrek aan parkeerruimte sluit de jaarmarkt Stede Broec.
Vanwege een gebrek aan parkeerruimte sluit de jaarmarkt Stede Broec. (Foto: Pexels.com)

Jaarmarkt Stede Broec trekt stekker uit organisatie

Algemeen

STEDE BROEC - Wat ooit begon als een braderie groeide in ruim 30 jaar uit tot een groot regionaal evenement: de jaarlijkse jaarmarkt bij winkelcentrum Het Streekhof in Stede Broec op 2e Pinksterdag. Helaas komt aan alles een einde. De jaarmarkt trekt met ingang van dit jaar de stekker uit de organisatie. 

Dat de organisatie het evenement moet stoppen heeft te maken met het parkeren van de vele bezoekers, die vanuit de hele regio veelal met de auto een bezoek brachten aan de markt. Een van de voorwaarden van de gemeente om de vergunning af te kunnen geven is, dat de organisatie zorg draagt voor voldoende parkeercapaciteit. Voorzitter Aad Sneeboer van de organisatie verklaart dat het zou gaan om ten minste 1.000 plaatsen. Voorgaande jaren kon altijd dankbaar gebruik worden gemaakt van het vlakbij het marktterrein gelegen parkeerterrein bij Florex en Derck Schipper, maar kort geleden is Florex op dit terrein begonnen te bouwen aan een fikse uitbreiding. Door de organisatie zijn allerlei mogelijke oplossingen onderzocht. Parkeren in de wijken is onmogelijk, omdat die veelal al overbezet zijn. Een terrein buiten het centrum, waarbij dan een pendelbus ingezet zou worden, is ook bekeken maar is binnen de grenzen van de gemeente gewoon niet beschikbaar.

‘Er zijn gewoon niet voldoende parkeerplaatsen’

Begin deze week heeft het stichtingsbestuur dan ook moeten besluiten te stoppen met de organisatie van de jaarmarkt. Voorzitter Aad Sneeboer: “je zou kunnen zeggen, dat we ten onder gaan aan ons eigen grote succes. Natuurlijk zijn de eisen, die de gemeente als vergunningverlener stelt door de eisen van de tijd steeds aangescherpt. En daar hebben we steeds aan kunnen voldoen. Maar zorgen voor voldoende parkeerplaatsen, die zijn er gewoon niet.” Helaas komt dus nu aan deze jarenlange traditie een einde.

Afbeelding
Vreemde brandweermelding: vrouw vast in fietshandrem 112-nieuws 21 mei, 03:58
Afbeelding
Coalitieakkoord ODS, VVD en CDA Stede Broec Algemeen 10 mei, 10:45
Afbeelding
Scooterrijder gewond in Bovenkarspel 112-nieuws 3 mei, 15:15
Afbeelding
Botsing tussen drie auto’s in Grootebroek 112-nieuws 25 apr, 15:42
Afbeelding
Vrijwilligerspunt Westfriesland en Microsoft werken samen in Microsoft Datacenter Minifonds Algemeen 19 apr, 11:41
Afbeelding
Jaarmarkt Stede Broec trekt stekker uit organisatie Algemeen 14 apr, 13:01
Afbeelding
Brand in publiek toilet van Station Bovenkarspel 112-nieuws 10 apr, 18:47
Afbeelding
Seniorenweek gemeente Stede Broec Algemeen 23 mrt 2022, 15:30
Afbeelding
Vechtpartij tijdens het autowassen in Grootebroek 112-nieuws 17 mrt 2022, 14:24
Afbeelding
Enjoy!: een bijzonder concept dat op vrijwel geen andere praktijkschool in Nederland te vinden is’ Algemeen 17 mrt 2022, 08:30
Afbeelding
‘Het doel van Re-aktief is om dicht bij de mensen te staan en zinnige zorg te leveren’ Partnerbijdrage 10 mrt 2022, 09:00
Afbeelding
Vrouwen van Nu Stede Broec in het zonnetje gezet Algemeen 21 feb 2022, 14:30
Afbeelding
Olympische Winterspelen woordzoeker Algemeen 8 feb 2022, 09:00
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Stede Broec

Op Rodi Stede Broec volg je het laatste nieuws uit Stede Broec. Rodi Stede Broec informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Stede Broec

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Stede Broec in je mailbox.