Van het geldbedrag kon EHBO-vereniging Stede Broec extra trainingspoppen kopen.
Van het geldbedrag kon EHBO-vereniging Stede Broec extra trainingspoppen kopen. Foto: aangeleverd

Vrijwilligerspunt Westfriesland en Microsoft werken samen in Microsoft Datacenter Minifonds

Algemeen

REGIO - Vrijwilligerspunt Westfriesland en Microsoft sloegen begin dit jaar de handen ineen en sloten een samenwerking in het Microsoft Datacenter Minifonds. Een fonds waar aanvragen voor kleine bedragen rond de duizend euro kunnen worden ingediend. Inmiddels hebben Microsoft en Vrijwilligerspunt een aantal organisaties in Westfriesland blij kunnen maken met een klein bedrag, maar met een grote impact op hun werk in de regio.

Tot voor kort had Microsoft alleen het Datacenter Gemeenschapsfonds waaruit aanvragen konden worden gedaan voor minimaal tienduizend euro. Vrijwilligerspunt signaleerde in de regio dat er ook grote behoefte is aan kleinere bedragen, maar dat het moeilijker is hier een geschikt fonds voor te vinden. Microsoft begreep dit gat in ‘fondsenland’ en richtte samen met Vrijwilligerspunt het Microsoft Datacenter Minifonds op.

Bijdragen uitgekeerd

Kortgeleden werd een aantal organisaties in Westfiesland verblijd met een bijdrage. Zo mocht Dierenambulance Hoorn e.o een bedrag ontvangen om hun verouderde mobiele telefoons te vervangen. Jarige dagbesteding ODC De Carrousel kreeg een bijdrage voor een skelter waar de kinderen mee over het schoolplein kunnen racen. Jongerencentrum Inventas ontving een bedrag om materialen aan te schaffen voor een nieuwe trainingsmethode om jongeren weerbaarder te maken. Het Museum van de 20e Eeuw gaat met hun bijdrage de expositie voorzien van interactief geluid. In Westwoud steken de bewoners van De Pastorie binnenkort hun groene vingers in de moestuinbakken die worden aangeschaft van de bijdrage. Stichting Huisdierenwelzijn heeft een bijdrage ontvangen waarmee medische behandeling van huisdieren kan worden bekostigd voor die huisdiereneigenaren die dit zelf niet kunnen betalen.

Hartveiliger

Ook EHBO-vereniging Stede Broec kon rekenen op een bijdrage. Mark Waterman, voorzitter EHBO Stede Broec: “Van het geldbedrag hebben wij extra trainingspoppen kunnen kopen. De vraag naar onze reanimatietrainingen is namelijk zo groot, dat we nu door de extra trainingspoppen nu twee trainingen tegelijk kunnen geven. We hebben ook een speciale trainingspop kunnen aanschaffen die middels Bleutooth uitleesbaar is. We zijn heel blij dat wij via Vrijwilligerspunt de aanvraag bij het Microsoft Datacenter Minifonds konden indienen. En geweldig natuurlijk dat we zijn uitgekozen! Dankzij deze financiële bijdrage kan de regio nu nóg hartveiliger worden.”

Afbeelding
Vreemde brandweermelding: vrouw vast in fietshandrem 112-nieuws 21 mei, 03:58
Afbeelding
Coalitieakkoord ODS, VVD en CDA Stede Broec Algemeen 10 mei, 10:45
Afbeelding
Scooterrijder gewond in Bovenkarspel 112-nieuws 3 mei, 15:15
Afbeelding
Botsing tussen drie auto’s in Grootebroek 112-nieuws 25 apr, 15:42
Afbeelding
Vrijwilligerspunt Westfriesland en Microsoft werken samen in Microsoft Datacenter Minifonds Algemeen 19 apr, 11:41
Afbeelding
Jaarmarkt Stede Broec trekt stekker uit organisatie Algemeen 14 apr, 13:01
Afbeelding
Brand in publiek toilet van Station Bovenkarspel 112-nieuws 10 apr, 18:47
Afbeelding
Seniorenweek gemeente Stede Broec Algemeen 23 mrt 2022, 15:30
Afbeelding
Vechtpartij tijdens het autowassen in Grootebroek 112-nieuws 17 mrt 2022, 14:24
Afbeelding
Enjoy!: een bijzonder concept dat op vrijwel geen andere praktijkschool in Nederland te vinden is’ Algemeen 17 mrt 2022, 08:30
Afbeelding
‘Het doel van Re-aktief is om dicht bij de mensen te staan en zinnige zorg te leveren’ Partnerbijdrage 10 mrt 2022, 09:00
Afbeelding
Vrouwen van Nu Stede Broec in het zonnetje gezet Algemeen 21 feb 2022, 14:30
Afbeelding
Olympische Winterspelen woordzoeker Algemeen 8 feb 2022, 09:00
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Stede Broec

Op Rodi Stede Broec volg je het laatste nieuws uit Stede Broec. Rodi Stede Broec informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Stede Broec

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Stede Broec in je mailbox.