Bepaalde mensen hebben recht op een eenmalige verhoogde energietoeslag.
Bepaalde mensen hebben recht op een eenmalige verhoogde energietoeslag. (Foto: Pixabay)

Hogere eenmalige energietoeslag voor huishoudens met minimum inkomen (Stede Broec)

Algemeen

STEDE BROEC - Huishoudens met een minimum inkomen en studenten kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Dit is een financiële bijdrage voor de stijgende energiekosten. De gemeente keert deze toeslag uit. De energietoeslag bedroeg 800,- euro maar is nu verhoogd naar 1.300,- euro. Mensen die de 800,- euro al ontvangen hebben krijgen een nabetaling van 500,- euro. Dit gaat automatisch, hier hoeven zij niets voor te doen. Deze mensen krijgen hierover eind december 2022 een brief. De gemeente betaalt de 500,- euro dan begin januari 2023 uit. 

Mensen die nog een aanvraag kunnen doen of wiens aanvraag in behandeling is krijgen bij toekenning van de aanvraag direct het verhoogde bedrag van 1.300,- euro. Deze personen kunnen de energietoeslag aanvragen via de gemeentelijke webpagina over de eenmalige energietoeslag. Wie de toeslag liever schriftelijk aanvraagt, kan bij de gemeente een papieren aanvraagformulier opvragen. Dit kan via telefoonnummer 14 0228. Mensen kunnen gratis advies krijgen over hun energieverbruik en energiecontract via www.gezondverzekerd.nl. Dit is een samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en energieleveranciers.

Gratis energiecoach

Wie kosteloos een energieadvies op maat wil kan een persoonlijk advies krijgen van Susteen. Dit is een organisatie gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies rond het verduurzamen van woningen. Hiermee kunnen mensen ook geld besparen. Tijdens een huisbezoek krijgen mensen tips en uitleg over hoe energie te besparen. De energiecoaches van Susteen bezochten inmiddels meer dan 250 woningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een online aanmeldformulier op de website www.winstuitjewoning.nl/aanmeldformulier-voor-een-energieadvies-van-susteen. Binnen twee dagen neemt een medewerker dan contact op.

Financiële problemen

Wethouder Samenleving Martien Krijger: “Wij zijn ons bewust van de problemen die de hoge energiekosten voor sommige huishoudens met zich meebrengen. De gemeente heeft niet de financiële middelen om ieders problemen op te lossen. Wél zetten we naast de energietoeslag budgetcoaches in. Daarnaast maken we een krant met bespaartips die we in januari huis-aan-huis verspreiden. Als u in de financiële problemen komt, neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0228. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.”

Afbeelding
Kookclub voor mensen met dementie Algemeen 25 jan, 08:30
Afbeelding
Bibliotheek Stede Broec opent jongerenvloer Algemeen 24 jan, 12:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:59
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:49
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Afbeelding
Dementie treft veel ouderen in onze regio: lees hier over de cijfers Algemeen 23 jan, 09:53
Afbeelding
Schoolvakanties 2023: alle vakanties regio Noord op een rij Algemeen 18 jan, 14:52
Afbeelding
Excursie wintervogels Algemeen 18 jan, 08:45
Afbeelding
Aantal hypotheekaanvragen met 45 procent gedaald in vierde kwartaal 2022 Algemeen 17 jan, 21:50
Afbeelding
Brand in woning Lutjebroek 112-nieuws 17 jan, 16:17
Afbeelding
Martinuscollege: 'opleiden tot wereldburger' Algemeen 17 jan, 15:30
Afbeelding
Bijeenkomst 'Westfriesland en Duurzaamheid' in Wognum Algemeen 17 jan, 15:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Stede Broec

Op Rodi Stede Broec volg je het laatste nieuws uit Stede Broec. Rodi Stede Broec informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Stede Broec

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Stede Broec in je mailbox.