Hogere eenmalige energietoeslag voor huishoudens met minimum inkomen (Stede Broec)

Algemeen
Bepaalde mensen hebben recht op een eenmalige verhoogde energietoeslag.
Bepaalde mensen hebben recht op een eenmalige verhoogde energietoeslag. (Foto: Pixabay)

STEDE BROEC - Huishoudens met een minimum inkomen en studenten kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Dit is een financiële bijdrage voor de stijgende energiekosten. De gemeente keert deze toeslag uit. De energietoeslag bedroeg 800,- euro maar is nu verhoogd naar 1.300,- euro. Mensen die de 800,- euro al ontvangen hebben krijgen een nabetaling van 500,- euro. Dit gaat automatisch, hier hoeven zij niets voor te doen. Deze mensen krijgen hierover eind december 2022 een brief. De gemeente betaalt de 500,- euro dan begin januari 2023 uit. 

Mensen die nog een aanvraag kunnen doen of wiens aanvraag in behandeling is krijgen bij toekenning van de aanvraag direct het verhoogde bedrag van 1.300,- euro. Deze personen kunnen de energietoeslag aanvragen via de gemeentelijke webpagina over de eenmalige energietoeslag. Wie de toeslag liever schriftelijk aanvraagt, kan bij de gemeente een papieren aanvraagformulier opvragen. Dit kan via telefoonnummer 14 0228. Mensen kunnen gratis advies krijgen over hun energieverbruik en energiecontract via www.gezondverzekerd.nl. Dit is een samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en energieleveranciers.

Gratis energiecoach

Wie kosteloos een energieadvies op maat wil kan een persoonlijk advies krijgen van Susteen. Dit is een organisatie gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies rond het verduurzamen van woningen. Hiermee kunnen mensen ook geld besparen. Tijdens een huisbezoek krijgen mensen tips en uitleg over hoe energie te besparen. De energiecoaches van Susteen bezochten inmiddels meer dan 250 woningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een online aanmeldformulier op de website www.winstuitjewoning.nl/aanmeldformulier-voor-een-energieadvies-van-susteen. Binnen twee dagen neemt een medewerker dan contact op.

Financiële problemen

Wethouder Samenleving Martien Krijger: “Wij zijn ons bewust van de problemen die de hoge energiekosten voor sommige huishoudens met zich meebrengen. De gemeente heeft niet de financiële middelen om ieders problemen op te lossen. Wél zetten we naast de energietoeslag budgetcoaches in. Daarnaast maken we een krant met bespaartips die we in januari huis-aan-huis verspreiden. Als u in de financiële problemen komt, neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0228. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.”

Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda