Fietsen verwijderen bij stations

Algemeen
Fietsen bij station Enkhuizen.
Fietsen bij station Enkhuizen. (Foto: Rodi Media/IH)

SED-GEMEENTEN - De SED-gemeenten (Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) verwijderen vanaf 3 april fietsen bij het station. Het gaat om fietsen die ernstig beschadigd zijn en fietsen die meerdere maanden op dezelfde plaats staan. Deze fietsen krijgen deze week een sticker. Daarna heeft de eigenaar twee weken de tijd (tot 3 april) om de fiets te verwijderen.

Deze weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet en geven een rommelig beeld van het station. We houden daarom de opruimactie. Op deze manier komt er weer stallingsruimte vrij. Ook willen we voorkomen dat fietsers die geen plek hebben hun fiets neerzetten op gevaarlijke of storende plekken. Of op plekken waar dieven ze makkelijk kunnen stelen. 

Opruimactie

Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een sticker met daarop een waarschuwing. Vindt u een sticker van de gemeente aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan de sticker van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd.  Vanaf 3 april verwijderen we alle fietsen waaraan nog een label hangt. De wrakken voeren we direct af en de weesfietsen slaan we op. Via gevonden voorwerpen op de website van de gemeente kunt u bekijken of uw fiets is opgeslagen. U kunt dan contact opnemen met de gemeente en een afspraak maken om de fiets op te halen. Na de opruimactie gaat de NS de stallingen schoonmaken zodat ze weer netjes zijn.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda