Publieksopenstellingen bij Volkssterrenwacht Orion

Algemeen
Orion is zaterdag 25 en zondag 26 maart open voor publiek.
Orion is zaterdag 25 en zondag 26 maart open voor publiek. (Foto: Pexels.)

BOVENKARSPEL - Volkssterrenwacht Orion, aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel, is zaterdag 25 maart van 19:00 tot 22:00 uur én zondag 26 maart van 14:00 tot 17:00 uur open voor publiek.

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen. Ook aan geologie wordt aandacht besteed. Op 25 maart kan er bij helder weer door de telescopen naar o.a. de maan met zijn kraters gekeken worden. Ook aan geologie wordt aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten te bewonderen. De toegang tot de sterrenwacht is gratis.

Filmvoorstellingen

In het planetarium zijn fulldome filmvoorstellingen op 26 maart; om 14:15 uur is de film ‘Dinosaurs at Dusk’ te zien en om 15:15 uur draait de film: ‘Natural Selection’. Deze films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd. Elke film duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. 

Informatie

Entree voor de films is 5,- euro per persoon; kinderen tot twaalf jaar betalen 3,- euro. Aanmelden via: pr@volkssterrenwachtorion.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda