Expositie ‘Mijn ode aan Karl de typiste’

Cultuur
Eén van de kijkdozen uit de expositie.
Eén van de kijkdozen uit de expositie. (Foto: aangeleverd)

STEDE BROEC - In de bibliotheek van Stede Broec is komende maand nog de expositie ‘Mijn ode aan Karl de typist’ van Karin Schrama te zien.

Karin Schrama: “Jaren terug leende ik een boek uit de bibliotheek waarin in de personage van Karl mij direct charmeerde. Ik wilde hem zelf een boekje geven, een ode aan deze personage en aan de woorden die de schrijfster had gebruikt om hem tot leven te brengen. Dat boekje werd: ‘Mijn ode aan Karl de typist’.

De illustraties in het boekje heb ik gemaakt van papier en karton, waarvan ik kleine 3D-scènes maakte. Alle scènes uit het boekje zijn opgebouwd in kijkdozen, die nu in de bibliotheek te bezichtigen zijn. Het maken van deze kijkdozen en het boekje over Karl de typist toont voor mij de kracht van fantasie. Verhalen verrijken je leven, ze kunnen herkenning, troost en plezier geven en je inspireren tot iets nieuws. Ik hou ontzettend van plaatsen waar boeken samenkomen; bibliotheken en boekenwinkels. Daarom vind ik het zo leuk dat de kijkdozen nu tentoongesteld worden op de leukste plek die ik me hiervoor kan bedenken: in de bibliotheek.”