Een Leerhuis avond met prof. Jeroen de Ridder

Cultuur
Jeroen de Ridder komt spreken tijdens de leerhuis avond in Grootebroek.
Jeroen de Ridder komt spreken tijdens de leerhuis avond in Grootebroek. (Foto: Peter Franken)

GROOTEBROEK - Leerhuis ‘Cultuurgroep Stede Broec’ ontvangt donderdag 28 september prof. dr. ir. Jeroen de Ridder. Onder de titel ‘Is onze samenleving stuk? Democratie, desinformatie en polarisatie’ geeft de Ridder een nuchtere blik op de stand van zaken. 

Op deze Leerhuisavond gaat Jeroen de Ridder in op vragen als: ‘Kunnen wetenschap en kennis tegenwicht bieden aan populistische tendensen’, ‘Hoe moeten we omgaan met met ‘feiten’ en ‘waarheden’ in een tijd waarin uitkomsten van onderzoek en wetenschap met het stempel Fake News buitenspel gezet worden én ‘Hoe groot is het probleem van desinformatie en wat weten we over polarisatie?’ Het zal blijken dat de omvang van de problemen enigszins meevalt. Dat betekent overigens niet dat er niks aan de hand is. Desinformatie en polarisatie verdienen wel degelijk onze aandacht. Hoe precies, daar kunnen we verder over in gesprek gaan.

Jeroen de Ridder

Jeroen de Ridder (1978) is hoogleraar Politieke epistemologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft en Filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 2007 op een techniekfilosofisch proefschrift aan de Technische Universiteit Delft. Zijn onderzoek draait om de vraag welke rol kennis in de samenleving speelt en hoort te spelen. Hij ontving hiervoor diverse beurzen van Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de Templeton World Charity Foundation.

Informatie

De avond vindt plaats op donderdag 28 september in De Oude Kerk, Zesstedenweg 189, Grootebroek en begint om 20.00 uur. Na de pauze is er alle gelegenheid voor discussie.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda