Maand oktober in het teken van Stoptober: stoppen met roken

Nieuws
De maand oktober staat in het teken van de campagne Stoptober: stoppen met roken.
De maand oktober staat in het teken van de campagne Stoptober: stoppen met roken. (Foto: archief)

REGIO - In Noord-Holland Noord rookt nog altijd zo’n 15,2% van de inwoners van 18 jaar en ouder. Onder scholieren en jongvolwassenen neemt de populariteit van roken mede door e-sigaretten (vapen) zelfs toe. En dat terwijl roken nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland is.

Stoptober is dé stoppen-met-roken-reis die aanmoedigt 28 dagen niet te roken in oktober. “Sociale steun is belangrijk wanneer je wilt stoppen met roken. Daarom werkt Stoptober, omdat je het samen doet”, aldus Laura Tiggelman, projectcoördinator Rookvrije Omgeving bij GGD Hollands Noorden. De verwachting is dat ook dit jaar, de tiende editie van Stoptober, weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden.

Tools om te stoppen

Naast de Stoptober-app, die deelnemers van Stoptober gratis kunnen downloaden, kunnen mensen ook de podcastserie De Stopcast luisteren, waarin bekende ambassadeurs vertellen over hun ervaringen en long- en verslavingsartsen informatie delen over stoppen. De podcast is te beluisteren op stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

Helpen

Net als voorgaande jaren biedt Stoptober bedrijven en organisaties in Noord-Holland-Noord ook een speciaal aanbod om stoppen met roken bij medewerkers onder de aandacht te brengen. Lokale en regionale bedrijven die hun personeel willen aanmoedigen, kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda