Opening schoolzone bij de Woud in Grootebroek

Onderwijs
De schoolzone bij de Woud in Grootebroek is geopend.
De schoolzone bij de Woud in Grootebroek is geopend. (Foto: Harry Kusters)

GROOTEBROEK - Leerlingen van basisschool De Woud in Grootebroek kunnen sinds kort op een nog veiligere manier oversteken. Wethouder Thijs Visser opende woensdag 29 november de nieuwe opvallende schoolzone bij de school. Met deze nieuwe inrichting van de weg is de verkeerssituatie bij de school verbeterd.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom scholen is een belangrijk speerpunt in het Verkeersplan van Stede Broec. Basisschool De Woud is de eerste school waar de verkeersveiligheid van de schoolomgeving is aangepakt. Een grote wens van de school en ouders, die zich zorgen maakten over de verkeersituatie. Door een deel van de straat bij De Woud in te richten als schoolzone is nu goed herkenbaar dat op die plek een school staat.

Extra goed opletten

Wethouder Thijs Visser opende samen met de directeur van de school, Carla Bot, leerlingen en ouders de schoolzone. Wethouder Visser is blij dat nu een van de eerste acties uit het Verkeersplan is uitgevoerd. “Op scholen zitten de meest kwetsbare deelnemers aan het verkeer. Daarom is een verkeersveilige schoolomgeving een van de belangrijkste doelen van ons Verkeersplan. Het is belangrijk dat kinderen op een veilige manier zelfstandig naar school kunnen gaan. Een schoolzone geeft op een herkenbare manier aan dat automobilisten en fietsers een plek naderen waar zij extra goed moeten opletten.”

Kindvriendelijk

Aan de inrichting van de weg moet herkenbaar zijn dat er een school staat. De schoolzone bij school De Woud bestaat uit borden op gekleurde palen die de schoolzone aanduiden. Ook is de weg gemarkeerd met het woord ‘schoolzone’ en is een gekleurd plateau op de weg aangelegd. Daarnaast zijn paaltjes geplaatst op de stoep zodat kinderen daar veilig kunnen lopen. In de oude situatie reden ouders met de auto gedeeltelijk op de stoep om hun kinderen af te zetten. Hierdoor werd de stoep geblokkeerd en ontstonden onoverzichtelijke situaties. De gemeente wil in heel Stede Broec de omgeving van scholen en schoolroutes kindvriendelijk inrichten. De komende jaren wordt beoordeeld of alle schoolomgevingen en schoolroutes binnen de gemeente verkeersveilig zijn. Als dat nodig gaat de gemeente de situatie verbeteren.

Verkeersplan

Informatie over het verkeersplan en de verkeersenquêtes die zijn gehouden staan op de www.stedebroec.nl en op de participatiewebsite samen.stedebroec.nl. Op samen.stedebroec.nl kunnen inwoners meedoen aan enquêtes en staat veel informatie over projecten van de gemeente Stede Broec.