‘Het doel van Re-aktief is om dicht bij de mensen te staan en zinnige zorg te leveren’

Partnerbijdrage
Kevin (links) en Erik-Jan (rechts) van Paramedisch centrum Re-Aktief.
Kevin (links) en Erik-Jan (rechts) van Paramedisch centrum Re-Aktief. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - “Niet alleen goede zorg, maar ook gezelligheid.” Bij Fysiotherapeut Paramedisch centrum Re-aktief in Grootebroek heeft sinds 1 januari 2022 twee nieuwe eigenaren, Kevin Schouten en Erik-Jan Bielsma. De ondernemers hopen een mooie, innoverende toekomst tegemoet te gaan waarbij de focus ligt op laagdrempeligheid en goede zorg voor iedereen. “De aanleiding om langs de fysiotherapeut te gaan is vaak niet leuk, zoals een blessure, maar na afloop horen we dat mensen het jammer vinden om weer weg te gaan. De praktijk is namelijk zo gezellig, dat doet ons goed om te horen.” Kevin en Erik-Jan vertellen over de veranderingen en vernieuwingen die ze hopen door te voeren.

Door Jordy Gomes

Erik-Jan en Kevin hebben samen de opleiding fysiotherapie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de studie is Kevin gaan werken bij Re-aktief en jaren later werd het stokje aan hem overgedragen. Kevin nam contact op met zijn oude schoolmaat Erik-Jan en vroeg hem of hij wilde assisteren met het runnen van de praktijk als een soort compagnon. Met deze samenwerking willen de specialisten de juiste balans vinden tussen professioneel en ontspannen. De fundamentele waarde van Re-aktief is dan ook gebouwd op wederzijds vertrouwen.

‘We willen collega’s zien als tweede familie’

Waar Erik-Jan en Kevin tegenaan lopen is dat het pand wel een upgrade kan gebruiken. In de toekomst hopen ze dan ook op meerdere vlakken te moderniseren en vernieuwen. Erik-Jan: “Het cosmetische deel van het pand is simpelweg wat ouderwets en moet gemoderniseerd worden anno 2022. Vernieuwen doen we ondertussen door meer bezig te zijn met het vergroten van ons netwerk. Social media zoals Facebook en Instagram hadden we voorheen niet. Hier willen we uiteraard gebruik van maken. De deuren van de praktijk zijn nu ook zaterdagochtend geopend. Deze werkuren heb ik op me genomen.” Kevin vervolgt: “Inhoudelijk willen we ook dingen anders aanpakken. Zo willen we vaker onderling overleggen en samenwerken om zo een patiënt te voorzien van de best mogelijke zorg. Niet als individuele therapeut één patiënt behandelen, maar gezamenlijk als praktijk. Een voordeel van een klein team is dat we werken met korte, directe lijnen, kwalitatief in contact staan met elkaar en een sterke band opbouwen. Het doel is om de collega’s te zien als een soort tweede familie.”

Echografie

Paramedisch centrum Re-aktief gebruikt een apparaat waarmee ze ‘echografie’ uitoefenen. Een vrij unieke ontwikkeling binnen de regio. Echografie lijkt enorm op een echo van de zwangerschap. Met een apparaat wordt de binnenkant bekeken, bijvoorbeeld op een plek waar je een blessure hebt. Hieruit kunnen de pezen, banden en spieren beter beoordeelt worden. Het doel van deze nieuwe techniek is om betere beslissingen te maken, zoals het doorverwijzen naar de huisarts of een praktijk die gespecialiseerd is op een ander vlak. Ook kan de patiënt sneller gerust gesteld worden dankzij het definitieve bewijs dat zij eruit aflezen. In de toekomst hoopt de praktijk zichzelf nog meer te kunnen onderscheiden met Echografie, zodat het een grotere meerwaarde gaat worden.

‘Ontwikkelen en steeds meer eigen maken’

Erik-Jan en Kevin willen de capaciteit indien mogelijk uitbreiden en zichzelf uitdagen om nog beter te worden in bepaalde gebieden. Zo verdiept Kevin zich in nieuwe technieken als therapeut en is Erik-Jan meer bezig met de bedrijfskunde en het systeem achter de schermen. Beide sluiten ze af met: “Uiteindelijk willen we een praktijk neerzetten waar zoveel mogelijk mensen terecht kunnen. Niet alleen voor goede zorg, maar ook voor gezelligheid.” 

Informatie

Ga voor meer informatie over Fysiotherapeut Paramedisch centrum Re-aktief, zoals de verschillende diensten de ze bieden, naar de website: www.re-aktief.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda