Durf om hulp te vragen; Vrijwilligerspunt Westfriesland

Partnerbijdrage
Durf om hulp te vragen bij Vrijwilligerspunt Westfriesland.
Durf om hulp te vragen bij Vrijwilligerspunt Westfriesland. (Foto: aangeleverd)

Het is nogal een dingetje voor ons nuchtere Westfriezen om hulp te vragen. Zelfs in buurten waar mensen elkaar kennen en vaak spreken, is hulp vragen lastig. Jacqueline de Vos van Vrijwilligerspunt Westfriesland: “Zelfs al de buurman vragen of hij de vuilnisbak buiten wil zetten, is moeilijk. En dat is jammer, want behalve dat de bereidwilligheid om elkaar te helpen juist in de wijken groot is, staan er veel vrijwilligers klaar om de helpende hand te bieden.”

Kirsten durfde wel hulp te vragen, al vond ze het best lastig. “Ik ben altijd heel eigengereid geweest, maar je komt eens op een punt in je leven dat je het allemaal niet meer alleen kan. Van een zorginstelling krijg ik hulp met alledaagse dingen, maar ik wandel graag en daar hebben de verzorgers geen tijd voor. Vrijwilligerspunt koppelde vrijwilliger Tinie aan me, waar ik nu één of twee keer per week mee ga wandelen. Ik voel me nu fysiek niet alleen beter, het is ook nog eens heel gezellig. Ik ben blij dat ik die stap heb durven zetten om hulp te vragen.”

Hulp Dichtbij

Jacqueline: “Onze afdeling Hulp Dichtbij brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. Hulp hebben we allemaal weleens nodig. Bijvoorbeeld bij het doen van een boodschapje of bij een klein klusje in huis. Maar ook voor een bezoekje aan de markt, een spelletje of een gezellig praatje met een kopje koffie staan er vrijwilligers klaar om te helpen.” 

Aanmelden

Iedereen die hulp nodig heeft kan een hulpvraag aanmelden bij Vrijwilligerspunt. Dat kun je zelf doen, maar natuurlijk ook via een vriend of medewerker van een zorginstantie: hulpdichtbij@vrijwilligerspunt.com, of bel 0229-21 64 99. Jacqueline: “Doen, want hulp is echt dichterbij dan je denkt.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda