Geniet jij ook zo van water?

Partnerbijdrage
Tijd om van het water te genieten. Maar houd het wel schoon.
Tijd om van het water te genieten. Maar houd het wel schoon. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - De temperatuur loopt op, de zomer komt er aan, het is tijd voor zwemmen, kanoën, varen en leuke waterevenementen. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is in de maanden juni tot en met september te vinden bij evenementen in, op en langs het water. 

Dankzij de aanleg van rioleringen en de vijftien rioolwaterzuiveringsinstallaties van het hoogheemraadschap is dit water zo schoon. Er wonen in ons gebied veel mensen die ons helpen het water schoon te houden. Waterbazen, noemen we deze inwoners!

Op www.hhnk.nl/watergenietervan vind je de verhalen van een aantal inspirerende Waterbazen. Wil je zelf ook graag waterbewuster leven? Ontdek wat je in en om het huis heel makkelijk zelf kunt toepassen. We geven je alvast een aantal tips.

Tip 1: Spoel alleen de 3 P’s door het toilet: poep, plas en wc-papier. Zo voorkom je verstoppingen.

Tip 2: Ruim zwerfafval op. Zo komt het niet in de sloot of het riool.

Tip 3: Verwijder onkruid milieuvriendelijk. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor het water- en bodemleven.

Tip 4: Spoel geen olie en vet door het toilet. Dat voorkomt verstopping in de rioleringen en pompen.

Tip 5: Hang geen lood aan je hengel. Dat is giftig voor mens en dier. In de winkel zijn veel alternatieven te koop.

Geniet van het water deze zomer! 

Deze zomer zijn er weer volop evenementen op en rondom ons water. Ook jij kunt samen met ons genieten van het water! Wil je weten bij welke evenementen HHNK aanwezig is? Kijk dan op www.hhnk.nl/watergenietervan 

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda