VVD Stede Broec draagt nieuwe wethouder voor

Politiek
Joey Leeuwinga (l) met de nieuwe wethouder, Philippe van Ham (r).
Joey Leeuwinga (l) met de nieuwe wethouder, Philippe van Ham (r). (Foto: aangeleverd)

STEDE BROEC - Na de aankondiging van het vertrek van wethouder Martien Krijger, draagt de VVD-fractie in Stede Broec nu een nieuwe wethouder voor. Na een zorgvuldig sollicitatieproces onder leiding van fractievoorzitter Joey Leeuwinga is er een kandidaat-wethouder gevonden. Philippe van Ham (45) uit Haarlemmermeer wordt de nieuwe wethouder voor het sociaal domein in de gemeente Stede Broec. Er is overeengekomen dat de beëdiging en benoeming gepland staat op donderdag 21 december. 

Als wethouder zal Van Ham de portefeuilles WMO, Jeugdzorg, Onderwijs, Werk en Inkomen, Participatie, Volksgezondheid, Dierenwelzijn en Inburgering gaan bestieren. “Ik ben ontzettend trots dat we een zeer geschikte kandidaat bereid hebben gevonden om namens de VVD wethouder te worden in onze gemeente. Ik vertrouw erop dat er met de huidige wethouders van ODS en CDA en de burgemeester nog ruim twee jaar kan worden gewerkt aan een nog mooier Stede Broec”, aldus fractievoorzitter Joey Leeuwinga. “Samen met raadsleden Ivo Nooter en Mike Lezaire en de nieuwe wethouder blijven we als VVD-team werken voor onze inwoners en ondernemers. Ik zie uit naar deze nieuwe samenwerking en dynamiek.” Kandidaat-wethouder Philippe van Ham: “Het sociaal domein brengt grote opgaven met zich mee. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld onderwijs, welzijn en volksgezondheid. Ik ben vereerd dat ik namens de VVD als wethouder hier in Stede Broec mee aan de slag mag. Samen met het college van B&W, met de gemeenteraad en met de medewerkers van de SED-organisatie. En samen met inwoners, ondernemers en organisaties. Ik kijk er naar uit om mij in te zetten voor Stede Broec en om met u allen in gesprek te gaan.”

Proces

Philippe van Ham is gekozen na een zorgvuldig doorlopen proces. Ronald Olij, voorzitter van het Lokaal Netwerk VVD Westfriesland, heeft dit begeleid: “Ik ben trots op het proces waarop de fractie in Stede Broec tot een besluit is gekomen om tot een nieuwe wethouder te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Philippe het goed gaat doen voor Stede Broec en haar drie dorpen. In de gesprekken die ik samen met Joey heb gevoerd zie ik dat Philippe het college veel kan gaan brengen met zijn energie en nieuwe inzichten.” Tijdens een extra raadsvergadering op donderdag 21 december a.s. wordt de heer van Ham voorgedragen voor benoeming. Tevens wordt er aan de gemeenteraad voorgesteld om een woonplaatsontheffing te verlenen, aangezien Philippe met zijn gezin in Hoofddorp blijft wonen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda