Southwind Raptor zet rentree Lindsey Pegram om in winst

Sport
Southwind Raptor en Lindsey Pegram maakte hun rentree en zorgde voor winst.
Southwind Raptor en Lindsey Pegram maakte hun rentree en zorgde voor winst. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Een ontketende Southwind Raptor heeft dinsdag 30 mei de eerste kortebaan gewonnen op de Twijver in Venhuizen. De grootverdiener van eigenaartrainer Bert de Boer versloeg gedurende de middag beide favorieten van Rick Wester, Epoque en Candy Blue Chip, en bezorgde daarmee pikeur Lindsey Pegram bij haar rentree direct de zege.

Ruim tien maanden stond Pegram aan de kant met een ernstige rugblessure. Haar grootste troef Southwind Raptor bleef tijdens die periode ‘gewoon’ winnen met haar oorspronkelijke rijder als grootste fan langs de kant. Toch werd de kampioenspikeur van 2018 flink gemist. Southwind Raptor en ‘Lindsey’ zijn immers een eenheid. De seizoenstart kwam nog te vroeg voor Pegram, maar in Venhuizen was ze eindelijk weer fit genoeg om deel te nemen. Haar rentree werd een succes.

Twijfels

Vooraf waren er twijfels over de Amerikaanse ruin. Waar de concurrentie al minimaal één kortebaan in de benen had en dus meer koersritme heeft, sloeg De Boer de eerste twee koersen van het seizoen over met zijn succespaard. Omdat Southwind Raptor in het verleden vaak pas na een aantal deelnames in topvorm kwam, leek een winnende rentree niet vanzelfsprekend. Dit bleek een misvatting. Southwind Raptor vloog over de fraaie nieuwe baan van de Harddraverijvereniging Venhuizen en klopte de ene na de andere tegenstander. 

Epoque, de winnaar van Assendelft, moest er in de derde omloop aan geloven. In de finale was hij ook te sterk voor de Candy Blue Chip, die anderhalve week geleden nog de beste was in Wognum. Het leverde een glunderende Pegram op die van de eerste tot de laatste minuut had genoten. Voor Southwind Raptor betekende het na twee tweede plaatsen eindelijk de volle winst in Venhuizen. Bij een volgende zege kan hij bovendien de meestverdienende kortebaner ooit worden!

Troostfinale

Jet Bianco en John Dekker eindigden als derde in Venhuizen. De snelle merrie uit de stal van Caroline Aalbers boekte daarmee hetzelfde resultaat als in Wognum. In de troostfinale was de combinatie te sterk voor de grillige Flavius Boko met pikeur Krista Timmer.

Dat de nieuwe locatie van de kortebaan in Venhuizen een schot in de roos is, bleek niet alleen uit het aantal bezoekers op ‘Pinkster 3’. De Harddraverijvereniging Venhuizen boekte met een toto-omzet van ruim 32.000 euro een waanzinnig nieuw record.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda