Nationale Buitenspeeldag op 14 juni

Sport
Het is 14 juni weer de Nationale Buitenspeeldag. Ga naar buiten en doe mee met allerlei leuke activiteiten.
Het is 14 juni weer de Nationale Buitenspeeldag. Ga naar buiten en doe mee met allerlei leuke activiteiten. (Foto: Stock)

REGIO - De Nationale Buitenspeeldag wordt landelijk weer gehouden op woensdag 14 juni. Nickelodeon en Jantje Beton roepen samen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren.

De gemeente Stede Broec heeft een vergunning verleend voor de Buitenspeeldag. Er zijn activiteiten op 14 juni van 13:00 tot 16:30 uur op het Streekplein de Middend. Hiernaast is er ook wat te beleven bij De Strekel bij basisschool De Klimop, gelegen aan De Bouw 60, beide zijn in Bovenkarspel.

Hertenkamp Enkhuizen

Tot slot bestaat het NME centrum De Witte Schuur (Hertenkamp Enkhuizen) vijfentwintig jaar. Op deze dag onthullen zij hun nieuwe kunstwerk en hun lustrumboom. Er wordt een speurtocht georganiseerd en de kinderboerderij is ook open.

Informatie

Alle aangemelde activiteiten zullen op de landkaart staan die is terug te vinden op de website: www.jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag/over-de-dag. Kinderen en volwassenen kunnen ook zelf een activiteit organiseren. Meld deze aan via de website en zet heel Noord-Holland als één grote speelplek op de kaart. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een dag boordevol plezier wilt bezorgen kan meedoen.