Budget beschikbaar gesteld voor realiseren ‘Bruisend Streekplein’

Uitgaan
Gemeente Stede Broec heeft tienduizend euro budget beschikbaar gesteld om een bruisend Streekplein te realiseren.
Gemeente Stede Broec heeft tienduizend euro budget beschikbaar gesteld om een bruisend Streekplein te realiseren. (Foto: Pixabay)

STEDE BROEC - Wethouder Thijs Visser van de gemeente Stede Broec sprak de afgelopen periode met vertegenwoordigers van verschillende culturele - en maatschappelijke organisaties, sportverenigingen in de gemeente en van omliggende horecabedrijven aan het Streekplein. Zij spraken over mogelijke initiatieven om het Streekplein in Bovenkarspel bruisender te maken.

De gemeenteraad stelt hiervoor een subsidiebedrag van in totaal 10.000,- euro beschikbaar. Per activiteit kan een organisatie maximaal 2.500,- euro aanvragen. Mensen met leuke ideeën kunnen contact opnemen met de wethouder. Thijs Visser licht toe: “Als je een idee hebt laat het ons dan vooral weten. We gaan graag met iedereen die ideeën heeft in gesprek, om te kijken hoe we kunnen helpen. Als gemeente willen we vooral niet voorschrijven wat er moet gebeuren. Ik hoop dat deze subsidie mensen inspireert om met en voor elkaar een leuke activiteit te organiseren op het Streekplein, zodat we samen een bruisend Streekplein kunnen creëren.”

Mogelijkheden bekijken

Vanaf nu kunnen mensen een subsidie aanvragen voor een activiteit in 2024. De gemeente stelt een subsidiebedrag van 10.000,- euro beschikbaar voor 2024. Per activiteit kan iemand maximaal 2.500,- euro aanvragen. De verdeling van het subsidiebudget gaat volgens het principe ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. De aanvraagdatum is daarbij leidend. De wethouder voegt hieraan toe: “Maar we gaan graag in gesprek met álle initiatiefnemers om te kijken of en hoe we ideeën kunnen combineren en wat mogelijk is.”

Subsidie aanvragen

Inwoners van Stede Broec die een activiteit of evenement op het Streekplein willen organiseren kunnen de subsidie aanvragen als persoon óf namens een vereniging of stichting. Het moet dan gaan om een organisatie met volledige rechtspersoonlijkheid zonder winstoogmerk. De subsidie aanvragen kan via www.stedenbroec.nl. Ga voor meer informatie naar www.stedebroec.nl/bruisend-streekplein.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda